Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.10.2010 21:21  17514
Mimochodem k cheescaku - teď jsem z nedostatku času a nápadů dělala ten Oetkerovskej z prášku (přidá se máslo do těsta a tvaroh a vejce do náplně) a doma se setkal s jednoznačným úspěchem :)
misulina misulina 17.10.2010 13:55  17513
frakiraJá mám tu plastovou a ta je myslím větší..
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.10.2010 10:43  17512
Tvrdou ricottu dával do Pasta ala norma.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 17.10.2010 08:17  17511
shelle: no to samozřejmě není,ale píšu kam se dá ricotta použít. Ital z ní dělal cheesecake.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.10.2010 19:02  17510
a z normálního červenýho tvarohu je lepší než rikoty :)
shelle Shelle - Good Service 16.10.2010 16:39  17509
Tak cheesecake neni zrovna italsky pokrm.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 16.10.2010 08:06  17508
ale tak třeba na cheesecake dobrý.Myslim,že ital to z ricotti delal.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.10.2010 20:56  17507
rikota je jedna z mála italských surovin, která mne vůbec nezaujala. Sraženej tvaroh.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 15.10.2010 19:51  17506
nakoupili jsme hodne ricotti,mate nekdo tip na recpetiky?
frakira 15.10.2010 18:26  17505
mam pocit, ze ta od tupperware je stejne velka jako ta tescomacka, ale ruku do ohne za to nedam (tupperware valecek miluju, podlozku ze srdce nesnasim.. a rozhodne neni tak skvela, aby to vyvazilo fakt, ze nesmi do mycky)
misulina misulina 15.10.2010 18:08  17504
Já používám podložku od Tupperware. Po navlhčení neklouže a neostrým nožem na tom normálně krájím. Na silikonové pouze peču, ta co mám je na válení atd malá:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.10.2010 13:44  17503
Dobré to bude každopádně - kdo ochutnal, tak už si vyrábí sám. Moje sestra se toho ujala typicky po svém a má to jako základ na sangriu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.10.2010 09:54 - Klub Klubiki (14:56) 17502
Vanda [17501]: rum jsem tam nalila hned po dopeceni, aby se odparil ten alkohol (jak jsem si precetla) a zustala jen chut :-)
rybizu tam byla tak tretina, pravda... Citron tam byl cely na platky... ale myslim, ze to i tak bude dobre - uvidime, co budou rikat obdarovani :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.10.2010 22:59  17501
zblunce [17500]: rum až nahoru do skleniček a lžíce je málo, to je fakt, dávala jsem víc. Mělas dost rybízu? Musí ho být aspoň půlka a pak tam patří ještě citronová šťáva. A cukru může kdyžtak příště trochu ubrat ale funguje jako konzervant. A pak to ředíš v hrnklu vodou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.10.2010 22:48 - Klub Klubiki (14:56) 17500
tak jsem dělala pečený čaj podle Vandina receptu (do hezkých skleniček, že to použiju jako dárek) - a není to špatné - jen mi to přijde strašně sladké a nebyl v tom moc cítit ten rum :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt