Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
triss triss 18.10.2010 07:47  17516
Jelena [17514]: zrovna ty děláš takovouhle chemku, na korpus roztlučeš šušenky, prokapeš máslem, na hmotu rozmícháš želatinu s ochuceným tvarohem, času to zabere stejně a je to levnější
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.10.2010 07:04  17515
kokosZajdi do kuchyňského studia a zeptej se na žulovou desku, 10k stojí i deska z umělý hmoty (corianu). Já tedy nemám (nebudu mít) ani jedno. Žulovou také z dúvodu, že 3,6 metru nejde v jednom kuse.

Ve sudiu asi nejčastěji najdeš Granit Holec, ty jsou nejdražší, když ti to udělá místní kameník, vyjde to líp. Ale jak říkám, žula mě nazajímá, znám jen tuhle rámcovou cenu, která se najčastěji udává.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 17.10.2010 21:21  17514
Mimochodem k cheescaku - teď jsem z nedostatku času a nápadů dělala ten Oetkerovskej z prášku (přidá se máslo do těsta a tvaroh a vejce do náplně) a doma se setkal s jednoznačným úspěchem :)
misulina misulina 17.10.2010 13:55  17513
frakiraJá mám tu plastovou a ta je myslím větší..
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.10.2010 10:43  17512
Tvrdou ricottu dával do Pasta ala norma.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 17.10.2010 08:17  17511
shelle: no to samozřejmě není,ale píšu kam se dá ricotta použít. Ital z ní dělal cheesecake.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.10.2010 19:02  17510
a z normálního červenýho tvarohu je lepší než rikoty :)
shelle Shelle - Good Service 16.10.2010 16:39  17509
Tak cheesecake neni zrovna italsky pokrm.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 16.10.2010 08:06  17508
ale tak třeba na cheesecake dobrý.Myslim,že ital to z ricotti delal.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.10.2010 20:56  17507
rikota je jedna z mála italských surovin, která mne vůbec nezaujala. Sraženej tvaroh.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 15.10.2010 19:51  17506
nakoupili jsme hodne ricotti,mate nekdo tip na recpetiky?
frakira 15.10.2010 18:26  17505
mam pocit, ze ta od tupperware je stejne velka jako ta tescomacka, ale ruku do ohne za to nedam (tupperware valecek miluju, podlozku ze srdce nesnasim.. a rozhodne neni tak skvela, aby to vyvazilo fakt, ze nesmi do mycky)
misulina misulina 15.10.2010 18:08  17504
Já používám podložku od Tupperware. Po navlhčení neklouže a neostrým nožem na tom normálně krájím. Na silikonové pouze peču, ta co mám je na válení atd malá:-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.10.2010 13:44  17503
Dobré to bude každopádně - kdo ochutnal, tak už si vyrábí sám. Moje sestra se toho ujala typicky po svém a má to jako základ na sangriu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.10.2010 09:54 - Oblíbené kluby (14:52) 17502
Vanda [17501]: rum jsem tam nalila hned po dopeceni, aby se odparil ten alkohol (jak jsem si precetla) a zustala jen chut :-)
rybizu tam byla tak tretina, pravda... Citron tam byl cely na platky... ale myslim, ze to i tak bude dobre - uvidime, co budou rikat obdarovani :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt