Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.10.2010 20:54  17553
Právě jsem shlédnul posledního Itala s maďarskou kuchyní.
Maximálně nechutné. Hrachový prívarok included.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.10.2010 16:15  17552
Snažím se vymyslet nějaký zajímavý recepty s dýní a pořádným kusem masa, ale musí to být měkké, jinak mne máti požene. Představovala bych si něco jako pečený maso, který se peče zároveň s dýní na kusy, takže se dýně spojí se šťávou z toho masa, případně něco a la guláš - cibulka, maso na kusy, podusit, přidat dýni + nějaké koření, případně protlak. Nemáte nějaký vyzkoušený recepty na tenhle způsob? Na netu je spousta "pumpkin stew" a jiných věcí, ale nic mi nepadlo tak úplně do oka a vyzkoušeného nic nemám. V nouzi si asi něco prostě vymyslím :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.10.2010 15:01  17551
Dort hrk-hrkJá to znám se ztužovačem šlehačky a jedním malým mandarinkovým koompotem (i se šťávou) :-).
cova 22.10.2010 11:41  17550
Dort hrk-hrk...už chybí jen malý krůček k amarounům. :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2010 11:31  17549
Nejrychlejší dort - hrk, hrkPuding bez vaření, šlehačku a dva malé kompoty (nebo jeden větší) dáme do misky s víčkem (šťávy z kompotu jen trošku), zaklepeme a vylejeme na kupovaný korpus. Podávat můžeme za malou chvilku, prakticky hned.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.10.2010 11:29  17548
ProsbaMáte někdo recept na fakt dobrý moravský koláčky? Ty velikosti vdolku, plněný tvarohem, cukrovaný a máznutý povidlem?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 20.10.2010 11:55  17547
ad IvetaMožná měla Iveta protekci spíš v tom, že tam chtěli nějakou koukatelnou ženskou. Oni se i ti chlapi přece jen o něco jinak snaží a chovají, než když jsou jen mezi sebou, gender negender. A pokud to přinese nějakou tu šťouchanici kolem jejich vlastní ješitnosti, pak jen líp a rejža i diváci mohou být spokojeni.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.10.2010 08:08  17546
od A do Z
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.10.2010 08:06  17545
kvitkoAsi tak.
Iveta tam asi trochu protekce má, ale na druhou stranu, co se vaření týče, není to imho takový průser, aby byl důvod ji už dávno vyhodit.

Já ani od tohoto pořadu nějak nepožaduji, abych tam viděla vaření od A-Z a něco se naučila. Od toho tu jsou pořady typu Ital. Zajímá mě spíš myšlení těch "kuchařů", které se např. krásně projevilo, když vařili na dětském táboře. Většina z nich se tváří jako mistr světa amoleta a pak vymyslí kuřecí plátek se šunkou a sýrem, s čímž by prohráli snad i v Prostřeno. Zajímavý je pro mě pohled do profesionální kuchyně. Ne to, jak se tam vaří, ale to, jak se to tam organizuje. Stále mi připadá jednodušší "organizovat" válku než zajistit, aby se to z těch lístečků všechno vyčetlo, rozdělilo mezi personál, ve správný čas uvařilo a odneslo na správný stůl.
ullicnik ullicnik 20.10.2010 08:03  17544
Ty stejky byly správně krvavý:)), znám lidi co by z toho hodili šavli, ale třeba já je mám rád přesně takový:-).
phoenix 20.10.2010 07:59  17543
sesypání na Ivetu bylo zbytečné, na to jak se chlapci chvástají toho mnoho nepředvedli. Myslím, že obecně se jim stahují kulky, že s nimi stále postupuje nejen amatér, ale hlavně ženská.
cova 20.10.2010 07:56  17542
zblunceMyslím, že ti "profíci" si s amatéry nemají často co vyčítat - zvlášť vysazený jsem na toho exota, který upatlal dort s "ozdobou" v podobě změti zelených šulinů, Jarda Jágr by měl dozajista radost... Ale zase na druhé straně, pokud se někdo staví do pozice nadšeného kuchaře - amatéra a netuší mimo jiné ani to, jestli na steak (nebo obecně) použít maso z krávy či býka, tak to je napřesdržku...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.10.2010 06:27  17541
Na nože koukám zpětně:-) Není to vyloženě o vaření, ale docela se mi líbí chytáky, které na kuchtíky připravují a jak si s nima poradí. Třeba téma vejce bylo zajímavé, jak jde zvorat:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.10.2010 23:12  17540
makovec [17534]: on se někde vyjadřoval ten minule vyhozený, že je tam Iveta udržovaná uměle... mě tam štve ta porotkyně, vždyť zatím nic pořádného neřekla... A na to, že je Iveta s (teď si nevzpomenu) amatér, tak to zvládli docela dobře - to, že rýže na pravé rizoto se neproplachuje a do české polévky olivový olej nepatří a že játrové knedlíčky se solí - to vím i já... a překvapuje mě, že to neví profík, který pak kritizuje :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.10.2010 23:04  17539
Ad parní hrnec - ségra ho má a docela dobrý. Zelenina skvělá, akorát posledně se jí nějak neuvařily brambory. Byly takový "hezky křupavý", takže jsem si neodpustil pár jízlivých poznámek (ano, máme se sestrou báječný sourozenecký vztah) :) Ale to byla zřejmě částečně chyba brambor, prý se jí to stalo poprvé, jindy bez problému.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt