Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 21.12.2010 12:22  17809
Dekuji ale za typ. Spíše mi vyhovuje jejich prodejna ve Štefanikový (místně), ta je taky hodná doporučení?
ullicnik ullicnik 21.12.2010 12:21  17808
Ja nemam vubec nic proti uzeninam, salamum, natož syrum. Vim ze na tom a v tom (pokud se kupuje kvalitni zbozi) neni nic spatnyho (naopak). Ale trojkombinace parek/buřt/klobasa ve me vyvolava pupinky. A pochybuju ze tohle zboži lze nekde koupit kvalitni a chutný, pokud to nedělá dobrý známý řezník.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.12.2010 12:05  17807
ullicnik 17802Vinná klobása samozřejmě nic moc, ale doporučuji navštívít uzenářství Sváček na Budějárně. http://www.lahudkarstvisvacek.cz/masne-vyrobky Díky luxusním uzeninám nepochybuji, že si svůj názor opravíš. A kdyby ne, mají taky vynikající sýry a vína.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.12.2010 12:00  17806
Vinné klobásy se dělávaly u našich doma pozdě večer, dávali jsme si je před odchodem na půlnoční. Teď je míváme k obědu 26.12.
ullicnik ullicnik 21.12.2010 11:59  17805
To vino (co do toho vubec lejou?) je dela lepsima?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.12.2010 11:58  17804
17795Tradiční jídlo máme už na Štědrý den k obědu - rybí polévku a houbového kubu (s kroupami).
K večeři potom hrachovou polévku, smaženého kapra (+kuřecí řízky) a bramborový salát, jak zákusek štrúdl.

wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.12.2010 11:43  17803
Ale to jsou vinne klobasky, ty hloupy!
ullicnik ullicnik 21.12.2010 11:40  17802
Tigo: no, my jsme klobasy a podobny veci nikdy nejedli a zil jsem celej zivot v tom, ze to je takovy podradnejsi jidlo /buřty, parky klobasy/ a když jsem se dozvedel ze si to nekdo da na stedrej den...

Nic proti nemam, je to jen osobni pocit z tohodle jidla.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.12.2010 10:45  17801
RoyalS nádivkou nemám zkušenost, ale ted jsem viděl recept, kam se dávají lišky, takže tu udělám. Výpek asi stačí. Knedlíky dělám jen houskové: máslo utřít se žlouky, smíchat s usušenou houskou, bagetou, rohlíkem, přidat sníh, sůl pepř, muškátový ořech, můžeš i zesklovatěnou cibulku nebo petržel, lépe listovou. Zabalit do folie a na páře dělat 20 min. Míry nic moc, dělám to od oka, když se mi to zdá moc řídký přidám mouku.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.12.2010 10:43  17800
ullicnik [17797]: Proc vysmal? V dost rodinach je to tradicni jidlo.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 21.12.2010 10:17  17799
My dáváme vinné klobásky (s brsalátem).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 21.12.2010 10:14  17798
ullicnik [17795]: Vždy to stejné a neumím si představit cokoliv jiného (ač kapra nemusím):

- rybí polévka
- smažený kapr, bílá klobása a bramborový salát
ullicnik ullicnik 21.12.2010 10:11  17797
Kapra nejime. Já navrhoval pstruha, přítelkyně vinný klobásy. Pstruh neprošel, klobásám (natož na štědrej den) jsem se vysmál. Shodli jsme se na br. salátu, takže ještě něco k tomu...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.12.2010 09:53  17796
Temer klasika, polevka s jatrovymi knedlicky, rizky (kureci, veprove, Pangas), jako priloha bramborovy salat pro me + chleba pro stannyho :)
ullicnik ullicnik 21.12.2010 09:32  17795
ja se musim pochlubit:-) Vcera jsem dostal k narozeninám nádhernej kuchařskej 16cm nůž Le Cordon Bleu od Wüsthofu a k tomu ocílku. Už se těšim až se s nim pustim do haldy cibule na guláš:-)

Prosim vás, co kdo děláte na štědrovečerní večeři? Potřeboval bych inspiraci:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt