Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 24.12.2010 12:25  17929
phanny
vaří se na kostičky nakrájené brambory a houby, když jsou brambory měkké, kápne se lehce octa .. když přejde varem, přidá se hladká mouka rozkvedlaná ve šlehačce .. a na závěr ještě rozkvedlané vejce
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.12.2010 12:22  17928
Scalex Protože mám předsudek, že by to bylo moc složitý ;o)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.12.2010 12:19  17927
Pečená kachnaProsím o tip na pečenou kachnu - nějaké vychytávky kromě dlouhého pečení při 150°C?
Zajímala by mě spíš nějaká zajímavá chuťová úprava. Jedna bude pečená klasicky, budou dvoje knedle, dboje zelí. le říkala jsem si, že druhou bych možná mohla nějak "ozvláštnit".
scalex Scalex 24.12.2010 12:19  17926
Sirin: proč shánět kvásek, když si ho člověk může vyrobit? A to zcela nezávisle na geografické pozici kuchaře.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.12.2010 12:14  17925
Bohužel sehnat kvásek jinde než v okolí Krkonoš je poslední dobou docela problém.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.12.2010 08:38  17924
Co je zafrcanka? Jedni moji známí připravují "zablafuňky", něco na způsob kulajdy.
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 24.12.2010 07:37  17923
klupi [17921]: jo, to je úplně jiná vynikající polévka :-)
misa Misa Záviďte mi - máte proč :o) 24.12.2010 07:36  17922
frakira [17906]: domácí kyselo od malička miluju. A to domácí vejce se musí lehce předsmažit, aby v něm pak udělalo takový výborný cucíčky :-) Brambory v kyselu nerad :-)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 24.12.2010 06:54  17921
Royal [17917]: zafrcankou bych pouze vnesla zmatek do dohadů kolem kysela :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.12.2010 01:47  17920
Hele, lidičky, četl jsem, že prej amur nejde tak snadno vykostit jako kapr (nakrájením se drobné kůstky nerozdrobí jako u kapra). Máte s tím někdo zkušenost?
scalex Scalex 24.12.2010 00:53  17919
Tak koriandr bych tam nesypal, na plíčky si taky nepotrpím, ale ta něžná chuť smaženého patizonu je něco, o co bych se nechtěl připravit. Jemná, svěží nasládlost mladého patizonu a k tomu výrazný kontrapunkt celerové kaše (celeru jen decentně, aby dal kaši chuť, ale aby nevznikl hypercelerový žmolek)...  Jo, to je panečku lahůdka.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.12.2010 00:20  17918
phanny [17916]: ČLOVĚČE, TOHLE JE KLUB O JÍDLE!!!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.12.2010 00:19  17917
Klupííí - pověz jim něco o ZAFRCANDĚ!!!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.12.2010 00:08  17916
Smažený patizon s celerovou kaší - přídat plíčky, posypat to cilantrem a jako přílohu cuketový salát. to by byla moje místnost 101.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.12.2010 00:06  17915
Celer mám rád sterilovanej, vařenej v polívce, rozhňahňanej ve svíčkový, ale smaženej nesnáším.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt