Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2011 19:29  18087
Foxka - přesně tak.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 19:29  18086
Tigo 18081Řada předávaných receptů pochází z doby, kdy byl běžné pylnové trouby a ještě předtím kachlová kamna - tam se teplota určovala těžko, takže stačilo orientační "středně vyhřátá". Ale časy, aspoň ty orientační, jsem v počátcích své "vařičské" praxe taky vítala a nepohrdnu jim ani teď, např. pečeme cca 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 6.1.2011 19:28  18085
Tigo [18083]: . Jo, pokud neco delam uz podvacate, uz to odhadnu, ze to chce jeste deset minut, protoze uz vim, jak to ma vypadat a sama určitě víš, že se stejný jídlo vaří/peče pokaždý trochu jinak :)
není jednoduchý popsat přesně dobu a stupně, ale taky mě občas zarazí, když nějaký recept končí "upečeme" a není ani nijak blíž specifikovaná teplota a čas
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 19:24  18084
Royal, vinyl - vývarProč opékáte maso na vývar? Já vždycky myslela, že se dává syrové maso do studené vody, aby se z něj co nejvíc vyluhovalo, zatímco maso do omáček se nejdřív opeče, aby se "zatáhlo" a nepouštělo šťávu, a pak se zalije teplou vodou.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 18:41  18083
No, modri mi rozumeji :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2011 17:04  18082
Umíš vařit - víš co to je jíška světlá, střední, tmavá, poznáš měkký maso, poznáš rozdíl mezi zesklovatělou, růžovou a zlatavou cibulkou. Prostě umíš řemeslo no, to se dá naučit jedině praxí, ne všechno se dá měřit exaktně, jako vejce na hniličko, někdy je maso měkké za hodinu, někdy za tři. Pokud máš v receptu "zredukujeme" a "zahustíme", ta je předpoklad že víš jak by ta omáčka měla být hustá a nepotřebuješ k tomu vědět hustotu v g/cm3 nebo výtokovu rychlost z pohárku :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 14:44  18081
muflonek [18080]: Jasne, pece jinak, ale pro me by bylo dobre vedet aspon priblizne stupne a cas. Nechce se mi provozovat pokus/omyl :)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.1.2011 14:36  18080
Tigo [18068]: No jo, ale každá trouba peče jinak.o)))) - já jedu na obvyklý - špejlový test.o))))

Mně třeba jsou teploty u receptů na nic - mám jen remosku.o))))
ullicnik ullicnik 6.1.2011 14:32  18079
Tigo: hele, 180 stupnu je teplote ze který se neslevuje a na to ostatní stačí mít doma špejle nebo párátka.
ullicnik ullicnik 6.1.2011 14:29  18078
uplně bombovej, ani nevim jestli ho mám dát z ruky :-) Třeba wronski by mi ruce utrhal, aby ho měl.

1 ks jablka nastrouhat na hrubo
1 ks rozválenýho listovýho těsta

Nastrouhaná jabko zabalíš do těsta (vyhrát si s patičkama), potřeš vejcem a hodíš do středně vyhřáty trouby a jak vidíš že je hotovo tak to vyndáš. Po vychladnutí odkrojíš patky a střed někomu daruješ. Patky podáváš třeba s čajem.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 14:28  18077
ullicnik [18073]: Vidis, ja ji jeste nedelala nikdy, takze "upeceme" mi nestaci, protoze nevim na kolik stupnu a jak dlouho.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 14:26  18076
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8600
Jak je děláš?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 14:26  18075
Já to mám dobrý, vařit neumím, takže se spolehnu na recept. Kor když dělám něco, co je v přiklopeným pekáči několik hodin v troubě a nemá se to odklápět.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 14:23  18074
ullicnik [18073]: Jakože ňákej extra dobrej? Sem s receptem!
ullicnik ullicnik 6.1.2011 14:17  18073
sem tam nákou uplácám, ale častěji dělám štrůdl (ale ten by lidi nejedli) :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt