Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:36  18101
Foxka [18099]: No, právěže ten vývar si tu chuť z masa odebere. Vyzkoušej - asi mi dáš za pravdu. Horší ta polívka určitě nebude, nemáš co zkazit. Zatažením ničemu nebráníš - za dvě hodiny je to provařené naskrz stejně jako by bylo syrové.
A když nevěříš mně, tak věř vinylovi - pro toho není nic dost dobré. :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:30  18100
Royal [17920]: Tak jsem na amura vyzrál. Pokrájel až ke kůži, pokapal citrónem a nechal dva týdny v chladu přikryté kolečky citrónu. Ňamka bez kostí!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 23:29  18099
RoyalTy přece nepotřebuješ, aby lepší chuť získalo maso, ale ten vývar. A tím zatažením tomu bráníš. Ale dělej to dál, jak jsi zvyklý, já taky budu :-).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:27  18098
Tigo [18094]: Jako docela ti rozumím, ale stejně si myslím, že si všechny recepty dopiluješ až praxí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:26  18097
Foxka [18084]: No, já to nevím, ale myslím si, že opečením masko (a tím vývar) získá lepší chuť. Vařením z něj stejně dostaneš všechno, co bys dostala ze syrového, o to žádný strach. Ale chuťuvě mi takhle vývar přijde o dost lepší. Však zkus, uvidíš sama.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2011 21:57  18096
phanny [18060]: SAPA je vůbec neuvěřitelný "podnik". Ten recept na nákup krevet mi zní až jako kanadský žertík a bojím se, že budu sloužit k obveselení společnosti (no nic, nechám to říct kolegu, se kterým si tam zajedu :)). Za odkaz na cuketkovou kulinářskou mapu tržnice velký dík!
triss triss 6.1.2011 20:05  18095
frakira [18090]: mám nové vydání "sandtnerky", je velice stručná
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 20:03  18094
Foxka [18091]: Pokud mi bude nekdo dodavat suroviny zadarmo a cas straveny pokusy se nebude pocitat do denniho rezimu... :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 6.1.2011 19:49 - Klub Krabice živých (21:28) 18093
ullicnik [18078]: Ještě jednou a utrhnu ti klávesnici!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 19:45  18092
V některých klasických kuchařkách jsou úvodní kapitoly s teorií, kde se píše např. o tom, na jakou asi teploru a jak dlouho se peče ajké těsto.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 19:44  18091
frakiraMetodou pokusu a omylu na to přiješ :-).
frakira 6.1.2011 19:42  18090
Tigoja ti uplne rozumim. Ted jsem na vanoce dostala tlustou ceskou kucharku (bez obrazku, jak jinak), kde se asi uplne vsechno (vsechno jsem necetla, ale nenarazila jsem na recept, kde by to bylo jinak) dela "nez to zmekne" nebo "nez to bude hotove". Ja varit proste evidentne neumim a takova kucharka je mi na houby ;-(
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 19:33  18089
Tuhleme take pobavil recept, kde bylo testo a napln, pricemz u surovin na napln bylo uvedenou pouze "ze surovin vytvorime napln"... nebylo tam vubec zmineno, ze je potreba jednu ze surovin nejdrive rozpustit a nasledne vse jeste nejakou dobu povarit. Asi jsem moc narocna :-D
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2011 19:30  18088
reakce byla na vývar :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.1.2011 19:29  18087
Foxka - přesně tak.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt