Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.1.2011 15:25  18108
"to poznas" ... aneb zkousej to metodou pokus/omyl a az budes umet varit, tak to pujde samo a dopilujes to praxi (abych to tak nejak shrnula).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.1.2011 14:58  18107
Chci péct telecí kýtu. Až to rozmrazím, možná ji budu schopna popsat blíž :)
Jak dlouho se takové maso peče, aby bylo měkké? Nečekám, že mi to řeknete na minuty, ale třeba něco ve stylu: Pod dvě hodiny bych to nedělal určitě. Ať zhruba vím, s čím počítat.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.1.2011 12:58  18106
foxkaPřesně jak píše Royal, když se maso nejdřív opeče, získá vývar mnohem lepší a výraznější chuť. To opečený maso je tam pěkně cítit. Zkoušel jsem oboje. Přestaň teoretizovat a zkus taky.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.1.2011 11:30  18105
:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.1.2011 11:27  18104
Tigozrovna včera byla v Sama doma návštěva z Apetitu a dotaz na "středně vyhřátou troubu" tam padnul. Prý kolem 180:-)
ullicnik ullicnik 7.1.2011 08:08  18103
Wronski: dej vědět předem, abych zadělal na štrudl a měl tě čim pohostit :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.1.2011 00:10  18102
SAPATo "heslo" slouží k nižší ceně, normálně jsou za 180, když se přihlásíš s tímhle dostaneš slevu :). ty krevety maj v mražáku uprostřed prodejny. Mě tam kamarád (majitel toho modrého auta Uniqa) navigoval po telefonu slovy "bež za tou černovlasou vietnamkou s křivejma zubama a kulatou hlavou"
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:36  18101
Foxka [18099]: No, právěže ten vývar si tu chuť z masa odebere. Vyzkoušej - asi mi dáš za pravdu. Horší ta polívka určitě nebude, nemáš co zkazit. Zatažením ničemu nebráníš - za dvě hodiny je to provařené naskrz stejně jako by bylo syrové.
A když nevěříš mně, tak věř vinylovi - pro toho není nic dost dobré. :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:30  18100
Royal [17920]: Tak jsem na amura vyzrál. Pokrájel až ke kůži, pokapal citrónem a nechal dva týdny v chladu přikryté kolečky citrónu. Ňamka bez kostí!
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2011 23:29  18099
RoyalTy přece nepotřebuješ, aby lepší chuť získalo maso, ale ten vývar. A tím zatažením tomu bráníš. Ale dělej to dál, jak jsi zvyklý, já taky budu :-).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:27  18098
Tigo [18094]: Jako docela ti rozumím, ale stejně si myslím, že si všechny recepty dopiluješ až praxí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.1.2011 23:26  18097
Foxka [18084]: No, já to nevím, ale myslím si, že opečením masko (a tím vývar) získá lepší chuť. Vařením z něj stejně dostaneš všechno, co bys dostala ze syrového, o to žádný strach. Ale chuťuvě mi takhle vývar přijde o dost lepší. Však zkus, uvidíš sama.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2011 21:57  18096
phanny [18060]: SAPA je vůbec neuvěřitelný "podnik". Ten recept na nákup krevet mi zní až jako kanadský žertík a bojím se, že budu sloužit k obveselení společnosti (no nic, nechám to říct kolegu, se kterým si tam zajedu :)). Za odkaz na cuketkovou kulinářskou mapu tržnice velký dík!
triss triss 6.1.2011 20:05  18095
frakira [18090]: mám nové vydání "sandtnerky", je velice stručná
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.1.2011 20:03  18094
Foxka [18091]: Pokud mi bude nekdo dodavat suroviny zadarmo a cas straveny pokusy se nebude pocitat do denniho rezimu... :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt