Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 12.1.2011 15:58  18157
vinyl [18153]: Jak tak koukam na ten tvuj recept, tak koukam, ze jsem dobra smazka. O vikendu jsem vyplnovala na netu dotaznik, jak jsem spokojena se strankami, a zacinam mit pocit, ze dotaznik byl na BBC food, ale ja hodnotila BBC Good Food. Mimochodem jsem si tam napriklad stezovala, ze delka pripravy neni hezky nahore vpravo u ingredienci, ale az dole pod obrazkem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.1.2011 15:45 - Oblíbené kluby (20:02) 18156
Nápad jsem úplně nezapomněla, ale teď prostě nemám čas a bez sebe to organizovat nebudu :) Takže až budu mít čas a chuť se tomu věnovat, tak budu :) Nebo se můžete chopit iniciativy ;)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 12.1.2011 15:41  18155
Zatim nijak, v te dobe, kdy to tu padlo, to bylo jeste moc dopredu :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.1.2011 15:13  18154
jak vlastně dopadl nápad jít na společný kurs vaření?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.1.2011 14:55  18153
MoussakaŽena někde dostala řecké červené víno, tak jsem koukal, co k němu udělat. Nakonec padla volba na Musaku. Dělal jsem jí podle tohoto receptu, a musím říct, že mě velmi pozitivně překvapila, vynikající krmě. Použil jsem jehnečí bok a pupek, takže byla tučnější a pěkně výživná. Doporučuji vyzkoušet. Řecké červené mělo výraznější kyselinku, takže ač žádný zázrak, dobře musaku doplnilo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.1.2011 17:46  18152
Tigo [18149]: i ty další jsou úžasné! ta chryzantéma, sandwich apod vypadají náročně i na ingredience - ale třeba ty špagety s masovýma koulema jsou docela jednoduché :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.1.2011 17:42  18151
Doporucuji i ostatni, je to super :)
frakira 11.1.2011 16:06  18150
Tigouzasne, dik ;-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.1.2011 15:11  18149
Decorating Cupcakes: #3 Sunflower and Ladybug
denise 11.1.2011 13:31  18148
Taky jsem tu polívku zkoukla, je to tedy šichta. Ta Veronika se k tomu vaření stavěla fakt divně. A ten její manžel asi dvakrát říkal, že je to ještě mladá holka. S dítětem na základce ? Za sedm let a s dětma se naučí vařit snad úplně každý.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.1.2011 22:55  18147
Jo, to jsem si taky rikala, proc jim vari, kdyz se toho stejne nedotknou. Vykaslala bych se na ne.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.1.2011 22:47  18146
kokos 18144Psala jsem o (ne)opékání masa. A jeho neopečení v pořadu nebyla náhoda - viz recept:
Při teplotě 200 stupňů necháme v troubě na 20 minut opéct hovězí kosti. Na dně hrnce do tmava opečeme rozpůlenou cibuli a zalijeme ji studenou vodou. Přidáme kořenovou zeleninu, pórek, řapíkatý celer, divoké koření, sůl a opečené kosti. Přidáme maso, polévku pozvolna přivedeme k varu a poté ji už jen tzv. "táhneme" na mírném ohni.
V průběhu vaření z povrchu odstraňujeme kal a pěnu. Po uvaření vyjmeme maso a zeleninu na zvláštní talíř a vývar přecedíme. Zeleninu a maso nakrájíme a vložíme zpátky do polévky. Doplníme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

(Mmch - jak je k tomu pořadu ten úvodník, že paní Veronika nachází své omáčky v leničce nedotčené a manžel její vývar pro jistotu ani neochutává, tak bych se na něj vylašlala a na dny, kdy nejsem doma, rodině nic nechystala.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 10.1.2011 08:36  18145
Ankašafránové rizoto - buď ve vývaru rozpustím šafrán, nebo jen ve vodě, další postup stejný.
kokos kokos 8.1.2011 16:36  18144
frakira [18142]: No já to pochopil tak, že neví proč by to vůbec měla opékat. Ale i tak to maso prostě bude mít jinou, výraznější chuť.
Anka [18143]: Tam to spíš bylo velikostí toho plechu. Víc by na něj IMHO nevešlo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.1.2011 15:34 - Oblíbené kluby (20:02) 18143
frakira [18142]: Pravda, tam opekli kosti a přidali k nim syrové maso, což mi přijde ideální řešení :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt