Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.1.2011 09:28  18170
Popravdě nevím, proč používat maso na vývar, to je škoda masa, na hovězí vývar se používá oháňka (i když i z té jde udělat výborný hlavní chod), ta se musí opéct, nenašel jsem recept, kde by se nopěkála. Kuřecí vývar ze skeletů a z křidélek, tam platí totéž. Já většinou dělám vývar z kostí divočiny, po obrání masa na nich zbyde masa velmi mnoho, po uvaření je z toho velmi výživný vývar. Samozřejmě se musí kosti opéct. Ale jak již bylo řečeno, je třeba zkusit a ne planě teoretizovat.
kokos kokos 24.1.2011 08:27  18169
zblunce [18168]: Ale to se pleteš, někteří tady opékají i to maso.
A k tomuto už jen jedno - zkuste to. Ten vývar má pak prostě jinou chuť. Ale samozřejmě se musí to maso vařit dostatečně dlouho, pak se ta chuť z toho dostane i když je opečený. Věřím, že při klasické výrobě polívky, tj. hodit vařit maso a za hodinku je hotovo, to asi nebude ono. A pokud máte na polívku jak kosti tak maso, tak si myslím, že to maso není nutné opékat (ne že by to škodilo), tu chu tomu dají i ty kosti.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.1.2011 08:08 - Oblíbené kluby (17:53) 18168
a hlavně - neopékají maso, ale kosti... kde ti ani tak nejde o chuť toho masa...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.1.2011 23:43  18167
tilka [18164]: Já nechápu spoustu věcí. Ale když mi něco doporučí někdo, o kom si myslím, že to umí, tak to aspoň zkusím. Takže zkus a uvidíš. Opečené maso dá prostě vývaru lepší chuť.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.1.2011 22:29  18166
WronskiNeva.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.1.2011 22:26  18165
Už bylo. Dál.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.1.2011 22:23  18164
Ještě k té kuchařské pohotovosti...
Pořád nechápu, proč by se maso na polévku mělo nejdřív opékat. Nějak mám zažité, že když chci udělat vývar, dávám maso do studené vody a po varu ho - a to já skutečně tak dlouho - tři hodiny vařím na mírném ohni. Když bych maso vařila, dávám do vřelé vody, aby se zatáhlo a udrželo šťávu.
scalex Scalex 14.1.2011 22:13  18163
Na detoxu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.1.2011 14:38  18162
Kde je keosan?Manželia sa nadrogovali z prívarku
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 13.1.2011 20:58  18161
zblunce [18160]: To je HODNĚ divné...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.1.2011 13:12 - Oblíbené kluby (17:53) 18160
takové trochu smutné srovnání... Jestli je to pravda, tak je něco hodně špatně.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.1.2011 12:24 - Oblíbené kluby (17:53) 18159
nedávno se tu někdo ptal na ricottu - zkoušela jsem tohle a je to vynikající...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.1.2011 16:08  18158
ShelleTuhle stránku používám celkem často, má dobré vyhledávání, a recepty jsou rovněž na úrovni.
shelle Shelle - Good Service 12.1.2011 15:58  18157
vinyl [18153]: Jak tak koukam na ten tvuj recept, tak koukam, ze jsem dobra smazka. O vikendu jsem vyplnovala na netu dotaznik, jak jsem spokojena se strankami, a zacinam mit pocit, ze dotaznik byl na BBC food, ale ja hodnotila BBC Good Food. Mimochodem jsem si tam napriklad stezovala, ze delka pripravy neni hezky nahore vpravo u ingredienci, ale az dole pod obrazkem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.1.2011 15:45  18156
Nápad jsem úplně nezapomněla, ale teď prostě nemám čas a bez sebe to organizovat nebudu :) Takže až budu mít čas a chuť se tomu věnovat, tak budu :) Nebo se můžete chopit iniciativy ;)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt