Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
denise 3.2.2011 22:00  18229
Už je nemůžu ani vidět.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.2.2011 21:47 - Oblíbené kluby (10:42) 18228
Já bych si dala ...
denise 3.2.2011 21:38  18227
Mám v lednici asi kilo matesů. Jinak než s chlebem to neumíme jíst. Nedá se z toho něco udělat? Bojím se, že se to zkazí.
ullicnik ullicnik 3.2.2011 20:55  18226
Nojo, ale jdou sehnat lepsi veci nez ten masox...ale to uz tu probehlo.

Mamka mi tuhle dala na marzák 4 pytlíky (tak 3 deci/pyt) vývaru z kuřete_králík a už jsem z toho udělal 2 triviální, ale fantastický omáčky.
kokos kokos 3.2.2011 19:40  18225
Taky si myslím, že ten masox v rozumné míře nevadí.
scalex Scalex 3.2.2011 19:32  18224
Tak on to Pohlreich kritizuje primárně v restauračním prostředí - tam mají kapacitu na to, aby si uvařili kotel vývaru a do konce šichty ho sdělali a tam sáhnout po masoxu je zvěrstvo. Od toho jdu do restaurace, aby mi tam profík uvařil čerstvý kvalitní jídlo, jaký si doma neudělám.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.2.2011 18:13  18223
Taky nejsem odpůrce masoxů a jiných dle Pohlreicha "chemickejch hnusů". Pokud se to použije rozumně, tak to nijak neublíží, naopak. Ale zrovna do guláše je asi zbytečnej.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.2.2011 18:08  18222
kvitko [18220]: tak když děláš dohromady přes kilo masa, kilo cibule, spoustu koření a další dobré věci, tak to ten masox skutečně jenom podtrhne a není tam cítit žádná glutamátová pachuť nebo tak něco.
alchymista 3.2.2011 17:49  18221
hm, jsem taky jednou čet, že je to s fazolemi na ten mexický způsob dobrý, ale zkusil jsem to jednou a naposled :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2011 16:15  18220
A je opravdu cítit víc to maso nebo masox?:-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.2.2011 15:26  18219
ullicnik [18218]: aby z toho to maso bylo cítit výrazněji. Na dělání domácího vývaru fakt nemám čas.

Royal [18216]: ty fazole jsou v tom skvělý. Já si nehraju na to, že dělám "typickej" guláš. Dělám to, co nám doma chutná :)
ullicnik ullicnik 3.2.2011 14:52  18218
JelenaNa co proboha ten masox?
scalex Scalex 3.2.2011 14:25  18217
Royal [18212]: Božkov nebo něco na stejné kvalitativní úrovni. Maso na cibuli nedávám, dělám to jako Jelena - maso opékám zvlášť a pak ho i s výpekem přidám do guláše (ve fázi, kdy už je zalitý a poprvé se začíná vařit voda).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.2.2011 14:25  18216
Jelena [18215]: plechovku červenejch fazolí
do guláše - ať ti Bůh odpustí a neusekne ruce u samý prdele...Ty rajčata bych ještě pobral.
No a stejně si myslím, že maso se má dělat na té cibuli - co na to ostatní?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.2.2011 14:18  18215
já dělám maso a cibuli zvlášť. Většinou dělám guláš ze dvou druhů masa (naposled hovězí a krůtí, jinak většinou hovězí a vepřové), v kastrolu, kde budu dělat guláš osmahnu cibuli, vedle na pánvi opeču hovězí na kostky, hodím na cibuli, zaleju vodou, přidám koření. Pak na pánvi opeču vepřové (nebo krůtí), přihodím do hrnce. Nechávám vařit a v mezičasech, jak to stihnu připravovat či krájet, přihazuju na drobno nakrájenou kapii, rajskej protlak nebo rajčata, 1-2 kostky masoxu a nakonec ještě plechovku červenejch fazolí. A pak už jen vařím, dokud se maso nerozpadá a guláš není dostatečně hustý (žádnou jíšku, chleba ani nic podobného na zahuštění nepoužívám). Doma se po tom můžou utlouct :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt