Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.2.2011 22:10 - Oblíbené kluby (10:42) 18232
Zkus hledat ještě jako matjesy.
denise 3.2.2011 22:08  18231
Brr, s rejží bych to asi nepozřela.Na google jsem našla jen nějaký opilecký salát z kysaného zelí.
alchymista 3.2.2011 22:04  18230
To chápu :)) Co je třeba s cibulkou rozpustit v nějakým oleji a smíchat s rejží? Bude to sice blevajz, ale v tomhle případě... :)
denise 3.2.2011 22:00  18229
Už je nemůžu ani vidět.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.2.2011 21:47 - Oblíbené kluby (10:42) 18228
Já bych si dala ...
denise 3.2.2011 21:38  18227
Mám v lednici asi kilo matesů. Jinak než s chlebem to neumíme jíst. Nedá se z toho něco udělat? Bojím se, že se to zkazí.
ullicnik ullicnik 3.2.2011 20:55  18226
Nojo, ale jdou sehnat lepsi veci nez ten masox...ale to uz tu probehlo.

Mamka mi tuhle dala na marzák 4 pytlíky (tak 3 deci/pyt) vývaru z kuřete_králík a už jsem z toho udělal 2 triviální, ale fantastický omáčky.
kokos kokos 3.2.2011 19:40  18225
Taky si myslím, že ten masox v rozumné míře nevadí.
scalex Scalex 3.2.2011 19:32  18224
Tak on to Pohlreich kritizuje primárně v restauračním prostředí - tam mají kapacitu na to, aby si uvařili kotel vývaru a do konce šichty ho sdělali a tam sáhnout po masoxu je zvěrstvo. Od toho jdu do restaurace, aby mi tam profík uvařil čerstvý kvalitní jídlo, jaký si doma neudělám.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.2.2011 18:13  18223
Taky nejsem odpůrce masoxů a jiných dle Pohlreicha "chemickejch hnusů". Pokud se to použije rozumně, tak to nijak neublíží, naopak. Ale zrovna do guláše je asi zbytečnej.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.2.2011 18:08  18222
kvitko [18220]: tak když děláš dohromady přes kilo masa, kilo cibule, spoustu koření a další dobré věci, tak to ten masox skutečně jenom podtrhne a není tam cítit žádná glutamátová pachuť nebo tak něco.
alchymista 3.2.2011 17:49  18221
hm, jsem taky jednou čet, že je to s fazolemi na ten mexický způsob dobrý, ale zkusil jsem to jednou a naposled :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.2.2011 16:15  18220
A je opravdu cítit víc to maso nebo masox?:-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 3.2.2011 15:26  18219
ullicnik [18218]: aby z toho to maso bylo cítit výrazněji. Na dělání domácího vývaru fakt nemám čas.

Royal [18216]: ty fazole jsou v tom skvělý. Já si nehraju na to, že dělám "typickej" guláš. Dělám to, co nám doma chutná :)
ullicnik ullicnik 3.2.2011 14:52  18218
JelenaNa co proboha ten masox?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt