Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.2.2013 18:44  1839
cent [1838]: Jo tak. Předpokládám vydatnější chuť při stejném čase.
Ovšem myslel jsem tím také menší nároky na mlýnek. Když se použije håř namleté kafe obsahující prach, filtr v aeropressu ho pochytá lépe, než sítko french pressu.

Vanda [1837]: Papírovou utěrku do cedníku, opakovaně propláchnu vařicí vodou, vyleju do toho hrnek turka (většinu lógru nechám v hrnku), nechám protékat a když je zhruba pålka pryč, chytnu rohy k sobě a začnu to kroutit až to vyždímu. Tím se doba filtrace hodně sníží (možná i na pål minuty).
cent 19.2.2013 18:16  1838
Wronski [1836]: Ptám se na výhodu použití jemnějšího mletí :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2013 17:38  1837
Wronski [1832]: jak funguje a jak vypadá tvåj improvizovaný drip/press?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.2.2013 17:26  1836
cent [1835]: Jak to myslíš? :)

Aeropress je spíš podobný french pressu - tzn. chuť nebude tak výrazná, moka konvička spíš espressu - tzn. že bude hutnější a vyleze i kyselost.
Na tom aeropressu mi z toho, co jsem viděl, nejvíc vadí zpåsob obchodování - ta věc je obecně silně předražená.
cent 19.2.2013 16:36  1835
Wronski [1832]: Jemné mletí, ale kratší louhování/extrakce. Je ta chuť i tak silnější?

Já pořád uvažuju, co si k FP a džezvě přikoupím, ale nemåžu se rozhodnout mezi aeropressem a moka konvičkou.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.2.2013 12:42  1834
No dobře, espressu...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.2.2013 12:42  1833
A já pláču po pressu :(
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.2.2013 12:02  1832
Musím říct, že jsem si víc než french press oblíbil aeropress (případně måj improvizovaný drip/press), protože si måžu dovolit jemné mletí.
ullicnik ullicnik 19.2.2013 11:33  1831
Podobnou zkušenost mám teď s kávou do DS (Brazil). Zrno je nestejných velikostí, ale rovnoměrně upražené. Chuť taková nijaká, jen kafe, ale nic navíc. To mě dost překvapilo. Buď je to kafe na mě moc dobrý a já to v tom prostě neumim najít a nebo se nepovedlo. Špatný samozřejmě neni, jen b ymohlo mít v sobě něco navíc.
cent 19.2.2013 11:13  1830
Nakoupil jsem si na zkoušku Guatemala Flor de Coban a pak nějakou Costaricu z La Boheme Café v ceně cca koruna / gram, a jsem docela zklamaný; kromě kyselosti v tom skoro nic necítím. Zbylé vzorky z KávaPražená (o polovinu levnější) jsem včera zamíchal do improvizované směsi (Bolívie, Brazílie, Tanzánie) a tato mi chutnala mnohem více.
Ale možná si to jen nesedlo z french pressem.
cent 10.2.2013 22:33  1829
Po pár použití 1l french pressu z IKEA måžu konstatovat, že prostě funguje. Za 250 korun skvělý kup.
ullicnik ullicnik 10.2.2013 14:23  1828
Já byl zralej od 8, vydržel jsem do pålnoci:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 10.2.2013 11:07  1827
Pustili jsme si před spaním jeden díl Kitchen Nightmares, a měl jsem problém ho dokoukat. (Anka samozřejmě nedkoukala.)
Zřejmě nějaké uspávácí odrådy...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.2.2013 23:38  1826
ullicnik [1825]: Já usnula chvíli po tvém odjezdu. Probrala jsem se v devět.
ullicnik ullicnik 9.2.2013 21:33  1825
V zásade sme každej vypili jedno dlouhý kafe a jedno krátky. Budes spát a kakat jak miminko, zaručuju :)

Jen upravuju poměry extrakce:

Aeropress: cca 18g na cca 250ml
Moka konev: cca 12g na 60ml

Nevim jestli to bylo vodou ale kafata byly uplne jiny nez co vyrábim v praze. Mozna i lepší. A to mi ta voda vubec nechutnala, když sem jí pil suchou. Moka konvičce nějak víc prospívá sklokeramika než indukce. A nebo sem mel dobrej den.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt