Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 11.2.2011 18:00  18295
phanny [18294]: Ty to píšeš jako něco strašně jednoduchého. Ovšem čekám v tom nějaký problém.

Ale máš to pěkný i takhle na dálku.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.2.2011 17:48  18294
BrowniesDneska jsem je udělal dle recepisu Pierra Hermé. Neskutečný žrádlo.
150g dobré hořké čokolády - rozpustit, nechat vychladnout tak na 35 st. 250g másla utřít /zvolna, nenapěnit/, přidávat v následujícím pořadí: čokoládu, 4 vejce o pokojové teplotě, rozšlehaná vydličkou, 250g cukru, 150g hl. mouky, 150g vlašáků nebo pekanů. Nešlehat, nemá v tom být moc vzduchu. Rozetřít na hluboký plech /recept na na rozměr 24x30cm/, péct 19-22 minut na 180°, tak, aby to vevnitř bylo ještě nedopečené.
Neskutečný žrádlo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.2.2011 13:50  18293
BigDejvid [18290]: dej si tady vyhledavat shelle a repu :-)
shelle Shelle - Good Service 9.2.2011 09:41  18292
phanny [18291]: Ja to tam davat nehodlam :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.2.2011 09:25  18291
Shelle [18288]: Nebude to fungovat. Když nahradíš šlehačku mlíkem, dostaneš jiné výrobky, bez ohledu na zahušťvadla.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 9.2.2011 05:47  18290
zblunce: jak delas to carpaccio z řepy? já už se na něj dost dlouho chystam a chtel bych to o vikendu vyzkouset.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.2.2011 21:44  18289
Shelle [18288]: smíchala jsem Lučinu, Philadelphii a mascarpone a vzhledem k tomu, že to stejně byla varianta s bílou čokoládou, tak to nebylo moc poznat - a byla to velká ňamka :-))) (s borůvkovým přelivem)...
stejně jako zbytek večeře - carpaccio z červené řepy, pečené mozarelové kuličky ve slanině a paprice a rybí mix gril s ratatouille a klíčkovou zálivkou :-)
shelle Shelle - Good Service 8.2.2011 21:01  18288
zblunceKoukala jsem se ti dnes na ten Curd cheese, tak maji u nej napsano, ze to je soft cheese, lehci varianta ke cream cheese, vhodny treba do cheesecaku, takze proste nizkotucna nahrazka. Ale to bych stejne radsi dala nizkotucnou Philadelphii.
bargie 8.2.2011 16:45  18287
Ano, německy je tvaroh Quark.
shelle Shelle - Good Service 7.2.2011 15:35  18286
Tigo [18285]: Tak se tomu snad rika nemecky, jestli se nepletu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.2.2011 15:25  18285
Aha, ja myslela, ze je to jen znacka :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 7.2.2011 15:04  18284
Shelle [18283]: kde? :)
shelle Shelle - Good Service 7.2.2011 15:03  18283
Shelle [18272]: Quark, zapomnela jsem A.
shelle Shelle - Good Service 7.2.2011 15:02  18282
Tigo [18281]: No rikaji mu quark. Normalne to koupis v samosce.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.2.2011 15:00  18281
Shelle [18277]: A kdyz jsou, jak tomu tvarohu rikaji? (jsem jen zvedava) :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt