Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.2.2011 16:19  18379
Upekl, fotka je z mého stolu. Ořechy tam jsou, akorát zrovna nejsou na řezu. Ale není to zákusek, je to headshot, prostě dekadence, vystřel mozku z hlavy :). Asi si tu jejich kuchařku objednám.
shelle Shelle - Good Service 19.2.2011 14:54  18378
Akorat nevidim orechy.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 19.2.2011 14:53  18377
phanny [18374]: to je ten frosted brownie podle hummingbirdu? Vypada jak original, tak jestli tak i chutna, tak gratulace, protoze to je skutecne luxusni zalezitost :)
shelle Shelle - Good Service 19.2.2011 14:52  18376
phanny [18374]: Tos jako uz upekl? A chutna? Vypadaji totiz naprosto presne.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.2.2011 14:49  18375
Vanda [18372]: Dal bych tam tu bez přísad, už je proto, že čokoládu s boby mám moc rád :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.2.2011 14:42  18374
něco pro ShelleJestli ten můj recept byl máslovo-cukrové peklo, tak tohle jiné dimenze pekla :). Na 10 vajec dáme kilo cukru, 20dkg kakaa, půl kila másla a 25dkg mouky :). Navrch plácneme půl kila cukru s dvěma Philadephiema. To je normálně dekadentní zákusek.

vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2011 11:42  18373
(mně)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2011 11:42  18372
Sešly se mě v poslední době klasická 70% Lindt, pak nějaká 74% Coop Premium (z Jednoty), pak z Lidlu Kul Kul 78% (ta má v sobě kousky kakoavých bobů a píší, že kakao pro výrobu téhle čoko pochází z Papuy Nové Guiney), pak 81% z Ekvádoru. Nevím, jestli se tomu dá věřit. Asi použiju tu s bobky - ovšem ráda uvítám názor, jestli to těm brownies neuškodí. A do 50 g použiju asi tu z Jednoty.
Na chuť si nechám Lindt a tu 81%. I když v posední době samotnou čokoládu skoro nejím, nemám na ni nějak chuť.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.2.2011 11:39  18371
Ovšem neobyčejně dobrý :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.2.2011 11:38  18370
My tentokrát máme obyčejný švestkový koláč.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.2.2011 11:29  18369
Vanda [18368]: A jakou máš čokoládu?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.2.2011 11:25  18368
v troubě se peče panenková svíčková a pak se chystám na ty brownies phanny [18294]... vajíčka už teplají, máslo jsem taky vyndala z ledničky - tak jsem fakt zvědavá, jak se povedou
shelle Shelle - Good Service 19.2.2011 00:34  18367
phanny [18365]: Ma zavislost spolu s cucpaky. A ted momentalen Maltese zajicky.

Mrazeny jogurt (Frozen yoghurt) a na to si vyberes ruzne prisady, vetsinou ovoce. Ale nej jsou s brownies a malinami. Je to samozrejme zdrave, v zasade nula kalorii, hlavne ty brownies na tom :) Po Londyne je nekolik ruznych prodejen, ale SNOG je nejlepsi.

A dlouhodobym rozsahlym pruzkumem jsme s kamaradkami zjsitily, ze tomu chlapi nerozumi. Kdyz na to vezmeme holku, je u vytrzeni a zazavisli se po prvni davce. Muzsky vzdycky rekne neco jako "Dobry, ale nevim, co na tom vidis." Takze jen pro damy a Japonce, asi to maji v brozurkach, vzdy je tam plno Japoncu. A ted byl clanek, kde tvrdili, ze si pry Snog objednala Kate Middleton na svatbu, ale nevim, co je na tom pravdy.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 19.2.2011 00:27  18366
phanny [18365]: tohle
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 18.2.2011 23:28  18365
shelleCo je to SNOG?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt