Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 23.2.2011 17:44  18511
vinyl [18485]: hmmmmm, bude to chtít pozítří na chalupu přibalit malorážku :)
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 17:41  18510
frakira [18508]: To jako mas tak pevnou vuli? Nebo sladke tolik nemusis?

A cos delala, ze to manzelovi nechutnalo?

Me teda peceni moc neba, jen vysledek.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.2.2011 17:39  18509
Hera fuj!
frakira 23.2.2011 16:58  18508
Shelleja to v zadnem pripade jist nebudu, ani kousek, ale proste touzim neco upect.. Od zacatku roku jsem pekla snad jen 3x a chybi mi to..
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 16:56  18507
frakira [18502]: Pokud hubnes, radila bych si koupit zakusek 1ks a snist.

Vcera jsem pekla pumpkin pie, tak dnes vecer uz nebude samozrejme. Ale tentokrat jsou aspon dva kousky v mrazaku a jeden snedla kamaradka, takze pro nas 2 celkem 4 kousky. V receptu to maji jako 10-12 porci.
ullicnik ullicnik 23.2.2011 15:59  18506
No, podle mě pečení masa jde zkazit jen vyberem masa. (zbytek vyřeší teploměr za 150Kč)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 23.2.2011 15:56  18505
frakira [18504]: no tak to je prave idealni prilezitost upect kus masa :)

IMO peceni masa je tezky jen kdyz to chces upect v modu "stavnaty a ruzovy uvnitr" - kdyz peces v modu "dukladen propeceny a rozpadajici se", tak se podle me skoro neda nic zkazit - pokud to bude podlejvat/prelejvat, aby se to nespalilo zvenku, tak to tam proste nechas hodne dlouho a je to :)
frakira 23.2.2011 15:43  18504
Tessien:-D

musim priznat, ze maso (krome kurecich stehen nebo prs) jsem jeste nepekla, nejak pred tim mam respekt.
Myslela jsem zakusek, ale ja hubnu a tudiz takove veci nejim a manzel sice sladke rad, ale posledni dort mi otriskal o hlavu, ze to uz je i na nej moc.. tak bych nerada dopadla znovu stejne.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 23.2.2011 15:34  18503
frakira [18502]: "co z toho je nejmin sladke" - to bude IMO ta vinylova srnci kyta ;)
frakira 23.2.2011 15:05  18502
BigDejvid divim se, protoze do nekterych test se hera nehodi.. do kynutych davam maslo (u tebe hera), ale do trenych vzdy olej.. muffiny s herou jsem asi jeste nevidela a myslela jsem, ze ty cupcakes jsou podobne..

Ja tedy pekla pomerne casto a "vetsinou se pouziva hera" mi prijde opravdu jako prehnane tvrzeni.

Jinak vsechno, co se tady posledni dobou peklo, vypada krasne a rada bych neco zkusila.. co z toho je nejmin sladke?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.2.2011 13:41  18501
Frakira: "hmm, pokud dela cupcakes s herou.. " ???

Nevim, čemu se divíš. Na pečení se většinou používá Hera.
frakira 23.2.2011 13:14  18499
hmm, pokud dela cupcakes s herou.. do muffinu taky nedavate olej?
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 12:52  18498
BigDejvid [18496]: A mne to teda prijde davkovani na tak aspon 30.
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 12:46  18497
BigDejvid [18495]: Naprikald tady je nejaky recept s davkami v hrncich i gramech.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.2.2011 12:42  18496
Na kolik cupcakes to množství asi bude, co myslíte? Klasicky na 12?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt