Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
frakira 24.2.2011 07:36  18516
Royaldiky, zkusim cuketovou buchtu ;-) (on sladke muze, jen ne prslazene - a mela jsem z diskuze pocit, ze to ty posledne probirane recepty byly).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.2.2011 00:09  18515
Ech - zapoměl jsem vepsat svou úpravu: cukru dávám jen půl hrníčku.

Zítra asi zkusím upéct brownies z prášku, hlavně proto, abych se to naučil správně upéct. (Že by se to u nás nesnědlo nemám obavu...)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.2.2011 00:06  18514
frakira [18508]: Tak "upeč" ovocný dort z piškot. To dáš do formy vrstvu piškot, zaleješ kompotem a posléze zakysanou smetanou a jogurtem a takto vrstvíš dle libosti. Pokud použiješ málo sladký kompot, tak by se snad ta sladkost piškotů dala snést. Je to spíš lehce nakyslé, osvěžující a hrozně dobré. Množství a druh ingrediencí je plně na tvé volbě.

Další možností je upéct štrůdl (a moc jabka nesladit).

Věc, kterou peču já (a je to ňamka i přes to, že je v tom cuketa) trochu připomíná perník a vypadá takhle:
CUKETOVÁ BUCHTA
3 hrníčky cukety nahrubo strouhané (vnitřek s jádry vykrájíme)
3 hrníčky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 hrníček krupicového cukru
1 hrníček oleje
3 vejce
2 lžíce kakaa
1 lžička mleté skořice

Vše smícháme, nalijeme na plech a pečeme asi 10 min.
Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme nahrubo mletými ořechy.

Pozn. ala Babica: jestli máš alergii na cuketu, dej jabka. Já sice alergii na cuketu mám, ale tady mi nevadí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.2.2011 21:55  18513
BigDejvidProstě hrnkovej recept:-)
frakira 23.2.2011 17:49  18512
Shellemam tak pevnou vuli - sladke "musim", ale zrovna ted mi vic zalezi na tom, aby se na me dalo koukat.

Byl to dort, dost vysoky, ale jinak uplne obycejny.. jedna forma cisty piskot, druha hnedy piskot s orisky, dzem, krem, cokoladova poleva.. Ten piskot byl opravdu HODNE sladky (vzala jsem si pak na vidlicku, protoze me zajimalo, co proti nemu ma, kdyz mala se po nem mohla utlouct - ale pro tu to zase neni uplne optimalni jidlo). Ale tak on byl problem asi i v tom, ze toho bylo fakt moc a v podstate na nej byl sam :-/
Nicmene chtela bych upect neco, co je hezke, vyborne, ale da se toho snist vic.. upect neco, kde po prvnim kousku padne, ze je to vyborne, ale uz nemuze, se mi nehodi, protoze mam fakt malo mista v mrazaku (a jak jsem psala - neni nikdo jiny, kdo by to jedl)..
alchymista 23.2.2011 17:44  18511
vinyl [18485]: hmmmmm, bude to chtít pozítří na chalupu přibalit malorážku :)
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 17:41  18510
frakira [18508]: To jako mas tak pevnou vuli? Nebo sladke tolik nemusis?

A cos delala, ze to manzelovi nechutnalo?

Me teda peceni moc neba, jen vysledek.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 23.2.2011 17:39  18509
Hera fuj!
frakira 23.2.2011 16:58  18508
Shelleja to v zadnem pripade jist nebudu, ani kousek, ale proste touzim neco upect.. Od zacatku roku jsem pekla snad jen 3x a chybi mi to..
shelle Shelle - Good Service 23.2.2011 16:56  18507
frakira [18502]: Pokud hubnes, radila bych si koupit zakusek 1ks a snist.

Vcera jsem pekla pumpkin pie, tak dnes vecer uz nebude samozrejme. Ale tentokrat jsou aspon dva kousky v mrazaku a jeden snedla kamaradka, takze pro nas 2 celkem 4 kousky. V receptu to maji jako 10-12 porci.
ullicnik ullicnik 23.2.2011 15:59  18506
No, podle mě pečení masa jde zkazit jen vyberem masa. (zbytek vyřeší teploměr za 150Kč)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 23.2.2011 15:56  18505
frakira [18504]: no tak to je prave idealni prilezitost upect kus masa :)

IMO peceni masa je tezky jen kdyz to chces upect v modu "stavnaty a ruzovy uvnitr" - kdyz peces v modu "dukladen propeceny a rozpadajici se", tak se podle me skoro neda nic zkazit - pokud to bude podlejvat/prelejvat, aby se to nespalilo zvenku, tak to tam proste nechas hodne dlouho a je to :)
frakira 23.2.2011 15:43  18504
Tessien:-D

musim priznat, ze maso (krome kurecich stehen nebo prs) jsem jeste nepekla, nejak pred tim mam respekt.
Myslela jsem zakusek, ale ja hubnu a tudiz takove veci nejim a manzel sice sladke rad, ale posledni dort mi otriskal o hlavu, ze to uz je i na nej moc.. tak bych nerada dopadla znovu stejne.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 23.2.2011 15:34  18503
frakira [18502]: "co z toho je nejmin sladke" - to bude IMO ta vinylova srnci kyta ;)
frakira 23.2.2011 15:05  18502
BigDejvid divim se, protoze do nekterych test se hera nehodi.. do kynutych davam maslo (u tebe hera), ale do trenych vzdy olej.. muffiny s herou jsem asi jeste nevidela a myslela jsem, ze ty cupcakes jsou podobne..

Ja tedy pekla pomerne casto a "vetsinou se pouziva hera" mi prijde opravdu jako prehnane tvrzeni.

Jinak vsechno, co se tady posledni dobou peklo, vypada krasne a rada bych neco zkusila.. co z toho je nejmin sladke?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt