Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 24.2.2011 14:30  18525
cuketova babovka je moc dobra. Takova krasne vlacna.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2011 13:37  18524
Mrkev a jablka ano, cuketu ani omylem :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 24.2.2011 12:52  18523
doma jsme vyzkouseli buchtu slazenou strouhanou mrkvi. chutna to naprosto famozne
frakira 24.2.2011 12:46  18522
kdysi jsem delala cuketove livance a byly perfektni, takze nemam duvod neverit cuketove buchte (koneckoncu do perniku davam kvasek a ten je sam osobe taky dost hnusny a jaky je ten pernik uzasny)
scalex Scalex 24.2.2011 11:54  18521
Vinyl: zbytečný předsudek... je to něco, jako kdybys do těsta nastrouhal jablko, ale cuketa je v tomhle směru vlhčí a chuťově neutrálnější, takže se skvěle podepíše na konzistenci těsta, aniž by tomu dodávala nějaké chutě a ubírala na perníkovosti. My doma děláme něco podobného, co psal Royal, ale jdeme víc do perníkovosti - kořeníme to vyloženě perníkovým kořením.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 24.2.2011 10:40  18520
To chce vyzkoušet. Já zrovna cuketovou buchtu jím a je to skvělé.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.2.2011 10:31  18519
Já cuketu můžu i když lilek radši. Do sladké buchty bych ale asi nešel.
scalex Scalex 24.2.2011 10:02  18518
Po cuketovém perníku se můžu utlouct, je krásně vláčný a vlhký, není přeslazený, je to hotové za pár minut a chutná to výborně. Cuketa je dobro, když se ví, jak na ni.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 24.2.2011 09:02  18517
cuketa je zlo
frakira 24.2.2011 07:36  18516
Royaldiky, zkusim cuketovou buchtu ;-) (on sladke muze, jen ne prslazene - a mela jsem z diskuze pocit, ze to ty posledne probirane recepty byly).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.2.2011 00:09  18515
Ech - zapoměl jsem vepsat svou úpravu: cukru dávám jen půl hrníčku.

Zítra asi zkusím upéct brownies z prášku, hlavně proto, abych se to naučil správně upéct. (Že by se to u nás nesnědlo nemám obavu...)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 24.2.2011 00:06  18514
frakira [18508]: Tak "upeč" ovocný dort z piškot. To dáš do formy vrstvu piškot, zaleješ kompotem a posléze zakysanou smetanou a jogurtem a takto vrstvíš dle libosti. Pokud použiješ málo sladký kompot, tak by se snad ta sladkost piškotů dala snést. Je to spíš lehce nakyslé, osvěžující a hrozně dobré. Množství a druh ingrediencí je plně na tvé volbě.

Další možností je upéct štrůdl (a moc jabka nesladit).

Věc, kterou peču já (a je to ňamka i přes to, že je v tom cuketa) trochu připomíná perník a vypadá takhle:
CUKETOVÁ BUCHTA
3 hrníčky cukety nahrubo strouhané (vnitřek s jádry vykrájíme)
3 hrníčky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 hrníček krupicového cukru
1 hrníček oleje
3 vejce
2 lžíce kakaa
1 lžička mleté skořice

Vše smícháme, nalijeme na plech a pečeme asi 10 min.
Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme nahrubo mletými ořechy.

Pozn. ala Babica: jestli máš alergii na cuketu, dej jabka. Já sice alergii na cuketu mám, ale tady mi nevadí.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.2.2011 21:55  18513
BigDejvidProstě hrnkovej recept:-)
frakira 23.2.2011 17:49  18512
Shellemam tak pevnou vuli - sladke "musim", ale zrovna ted mi vic zalezi na tom, aby se na me dalo koukat.

Byl to dort, dost vysoky, ale jinak uplne obycejny.. jedna forma cisty piskot, druha hnedy piskot s orisky, dzem, krem, cokoladova poleva.. Ten piskot byl opravdu HODNE sladky (vzala jsem si pak na vidlicku, protoze me zajimalo, co proti nemu ma, kdyz mala se po nem mohla utlouct - ale pro tu to zase neni uplne optimalni jidlo). Ale tak on byl problem asi i v tom, ze toho bylo fakt moc a v podstate na nej byl sam :-/
Nicmene chtela bych upect neco, co je hezke, vyborne, ale da se toho snist vic.. upect neco, kde po prvnim kousku padne, ze je to vyborne, ale uz nemuze, se mi nehodi, protoze mam fakt malo mista v mrazaku (a jak jsem psala - neni nikdo jiny, kdo by to jedl)..
alchymista 23.2.2011 17:44  18511
vinyl [18485]: hmmmmm, bude to chtít pozítří na chalupu přibalit malorážku :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt