Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.2.2011 12:17  18542
A v Evropě co? :-)) Ale vývoz je zakázán.
frakira 25.2.2011 12:15  18541
vinylnetusila jsem, ze neco tak odporneho existuje.. brr
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.2.2011 12:12  18540
wronskiTo pak doporučuji sýr Casu marzu :-)

http://cs.wikipedia.org/wiki/Casu_marzu
frakira 25.2.2011 12:04  18539
Wronskino ja nevim, ja bych smazene cervy jako takove asi nejedla, ale kdybych vedela, ze jsou rozmixovani v perniku (a tedy by to nebylo viditelne), asi bych to snesla. Navic jsem nedavno nekde zahledla cislo, kolik hmyzu snime za zivot (v mouce a podobne) a neylo to zrovna male mnozstvi...
ziggy 25.2.2011 11:50  18538
červi a cuketa ..to je trochu rozdíl ne? :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 25.2.2011 11:45  18537
Já mám zase předsudky vůči červům.
Třeba smažený červy chutnaj jako kuře, ale to nezjistím - červy nežeru, protože vypadaj hnusně :)
scalex Scalex 25.2.2011 11:12  18536

Anka [18535]: a to je právě velký omyl. Jak jsem psal, ta cuketa se podílí na konzistenci, ne na chuti. Když si tam dáš něco, co máš ráda, tak to sice asi nebude špatné, ale nebude to ono - bude to mít jinou konzistenci těsta, nebude tak příjemně vlhké. I s těmi jablky už je to jiné než s tou cuketou. V pár receptech mi cuketa přijde fakt nenahraditelná a tohle je rozhodně jeden z nich. Prostě hloupý předsudek, fakt.

Chápu lidi, kterým nechutná cuketa nakrájená na kostičky do nějaké omáčky nebo do leča a tak podobně (já tak sice cuketu mám taky rád, ale jak říkám, chápu, že někdo to nemusí), kde pak nemá žádnou výraznou chuť. Ale odsoudit kvůli tomu cuketu jako takovou, to fakt není rozumný krok.

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.2.2011 10:49  18535
RoyalPoznala nepoznala, prostě nevidím důvod, proč tam rvát cuketu, když tam můžu dát něco jiného, co mám ráda.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 25.2.2011 10:42  18534
ja mam obecne cuketu rad. Takova grilovana je uplne paradni.
pavlajs pavlajs 25.2.2011 09:05  18533
add cuketaPotvrzuji :-) Včera jsem udělala cuketí buchtu a je k nerozeznání od té co dělám z jablek ... jenom ty mandle to o 100% zvedly...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.2.2011 02:16  18532
Anka [18524]: Skoro bych vsadil plemennýho bejka proti prašivýmu psu, že bys to nepoznala. Já toho jednou dostal kousek a tak strašně mi to chutnalo, že jsem si řekl o recept. A pak jsem se té cuketě v tom divil převelmi. Stavte se někdy - upeču a dám ochutnat.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 24.2.2011 23:04  18531
já teď dělám brownies jako muffiny... tak jsem zvědavá jaké budou...
kokos kokos 24.2.2011 23:02  18530
phanny [18528]: Ten cukeťák je dobrý.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.2.2011 19:04  18529
Prívarok?:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.2.2011 18:22  18528
ač tedy cuketu větší 15cm nesnáším, v buchtě bude plnit podobnou úlohu jako dýně nebo mrkev, věřím že to bude dobré. Dokonce si myslím, že je to jedno z mála vhodných využití pro přerostlé cukety. Dalším je jakási cuketová nádivka zvaná cukeťák, cosi na způsob velikonočního scalexe, tedy hlavičky :).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt