Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 6.3.2011 13:53  18598
kvitko [18597]: co zkusit napsat "cuketova buchta" do vyhledavani? :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.3.2011 13:02  18597
Recept by byl? (nebo už tu profrčel?) :-)
frakira 5.3.2011 22:53  18596
Shellemanzelovi MOC chutnala, nez jsem se ho zeptala, jestli tam je citit ta cuketa :-D Pak zacal vymyslet - v kazdem pripade mu to ale pry pripomina buchtu od babicky a ji, to je hlavni ;-)
Navic se do ni s chuti pustila Verca, ktera je v jidle MOC vybirava, takze to byl fakt vyborny napad.

(nicmene manzel spal, kdyz to chtela mala, tak jsem to ochutnala ja - nedavam holkam nic nevyzkouseneho - a musim rict, ze bych to nejradeji snedla uuuplne uplne vsechno sama)
shelle Shelle - Good Service 5.3.2011 21:16  18595
frakira [18594]: Mela uspech? Manzel ti ji nehodil na hlavu?
frakira 5.3.2011 15:19  18594
Za cuketovou buchtu DIKY, DIKY, DIKY!!!
shelle Shelle - Good Service 2.3.2011 10:18  18593
zblunce [18591]: Jak jsi ho delala?
frakira 2.3.2011 09:05  18592
zbluncegratuluji ;-)
Pry je vyborny i na peceni chleba..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.3.2011 07:56  18591
římský hrnec dostal druhou šanci a asi ho vezmem na milost - segedín z něj byl vynikající (jen tam příště musím dát víc vody)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.3.2011 11:21 - Oblíbené kluby (14:12) 18590
RoyalDík, nechci. Naše bůčková je imho nepřekonatelná. Právě tou jednoduchostí.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.3.2011 00:59  18589
Tigo [18586]: No, skorosnacha si řekla o recept na brownies. Zatím jsem jí ho nedal, bo škoda práce. Stejně čeká, až někdo nakoupí a upeče...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 1.3.2011 00:58  18588
Anka [18585]: Zkus a uvidíš. Takhle to dělám se škvarkama a je to moc dobré.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.2.2011 09:08  18587
telecíOnehdá se tu někdo ptal na telecí kýtu a co s ní. Teď jsem na víkend koupil dvoukilovou. Pro dva ideální, postupně jsme udělali:

Carne crudo: vynikající a geniálně jednoduchá záležitost, původem z Piemontu. Prostě se jen umele telecí, sůl, pepř a olivový olej. Může být fajn přihodit při mletí pár kapar.

Vitello Tonato: Zvolil jsem nejjednodušší způsob připravy masa -orestovat na pánvi a pak dopéct v troubě. Pak domácí majonéza, kapary a tuňák. geniální, domácí majonéza je znát, navíc je velmi jednoduché ji připravit, když má člověk mixér :-)

No a nakonec Saltimboccu, rovněž vynikající, jen na telecí plátek naklást slaninu, šalvěj a orestovat na pánvi. Jen mě nasralo, že v balíčku bylinek z makra byla jen jedna větvička šalvěje o 7 lístcích.

Všechno velmi jednoduchá jídla a přitom vynikající. Doporučuji.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 28.2.2011 08:51  18586
Ja mam to same s minirohlicky - je to desne zrave, navic me vcera potesily svagrova a tchyne, ktere si obe rekly o recept :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.2.2011 08:43 - Oblíbené kluby (14:12) 18585
Royal 18583To bys udělal chybu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 28.2.2011 00:14  18584
Hele, mám problém. Upekl jsem brownies a teď je musím pořád žrát. Ještě že skorosnacha ukrádá.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt