Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.3.2011 16:09  18625
ziggyno, stačil... dle mých zkušeností to nikdy válečkem neuděláš tak tenký, což má pochopitelně vliv na kvalitu. Navíc je děsnej voser to udělat na sílu alespoň maličko přijatelnou, trvá to dlouho a jde to blbě. Ale když máš dost času... :-)
ziggy 18.3.2011 15:56  18624
vinyl: ne-e,váleček stačil ..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.3.2011 15:47  18623
ziggy;Máš stroj na těstoviny?
ziggy 18.3.2011 15:31  18622
tak jsem si dneska dopo uplácala těsto na lasagne, ted odpoledne jsem dvě hodiny dusila bolonskou omáčku a bešamel (ten teda ne dvě hodiny), tak ted už to jen zapéct, bože, ta mateřská mi začíná lézt na mozek .. :-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 18.3.2011 15:26  18621
zapečenou brokolici s fazolemi a sýrem

neni to s fazolemi, ale doma si obcas delame a moc nam chutna:
brokolici sparit a rozmixovat (pripadne 2/3 rozmixovat a nechat ze zbytku hezke ruzicky).
Z bilku uslehat snih.
Nastrouhat syr, idealne nejaky modry (nivu klidne).
Vse spojit, dat do zapekaci misky a v troube zapect
(kdyz z rozmixovane brokolice, syra a snehu udelame kejdu, kterou vyplnime zapekaci misku, tak ruzicky do ni zapichame tak, aby byly zcela ponorene. Ono se to zapecenim hezky spoji, takze se pak vyrizne cast pole teto kejdy v niz je uprostred ruzicka, to vypada i hezky! Nebo mozno udelat takto banovicky - tedy malinka forma na male babovky, do ni kejdu a doprostred jednu ruzicku. A pak vyklopit jako babovku proste!)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.3.2011 20:16  18620
Jelena [18616]: Dik za recept, az budu ve stavu jidloschopnem, tak zkusim.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.3.2011 17:11  18619
Spařil bych pár minut brokolici a fazole v osolené vodě, posypal sýrem a zapekl, nic obtížného.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.3.2011 17:09  18618
včera jsme v restauraci viděli na jídelníčku zapečenou brokolici s fazolemi a sýrem - znáte to někdo? Nemáte na to recept?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 13.3.2011 11:15  18617
Velká prosbaNemáte někdo recept na marcipánový dort? Ale ne takový ten s máslovým krémem potažený marcipánem. Chtěla bych aby ta náplň byla marcipánová. Jeden takový jsem jedla v Budapešti a byl to nejlepší dort jaký jsem kdy měla.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 11.3.2011 22:50  18616
Já včera pekla mrkváče plněné meruňkovou marmeládou a na katedře se setkaly s úspěchem. Kdyby to někoho zajímalo, tak je to děsně jednoduchý - 150g strouhané mrkve, 400g mouky, 250g másla, 1 prdopeč, uhňácat těsto, vykrájet kolečka, doprostřed lžičku marmelády, pořádně uzavřít taštičky a šup s tím do trouby. Po upečení lze ještě pocukrovat. Mňamka. Fotky nemám, všechno mi snědli :)
ziggy 11.3.2011 18:59  18615
ještě foto ..
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2011 18:58  18613
Hezke, dik. Delam podobne rohlicky :)
ziggy 11.3.2011 18:57  18612
na těsto:
500g hl.mouky (ale i klidne z polohr.)
1 sáček sušeného droždí
1 lžička cukru (třinovýmu dávám přednost)
3 lžičky soli
5 lžic oleje
250ml vlažné vody (když je voda teplejší, s těstem se líp pracuje)
promíchat, (event. přidat bylinky,oříšky,semínka,co kdo rád) prohníst, nechat vykynout (podle teploty v místnosti) cca 45-60min. (ale dneska jsem ho třeba nechala dvě hodiny a někdy si těsto nechám kynout přes noc v lednici do rána, nic se tim nezkazí)
z tohodle množství pak nakrájím 10 stejně velkých kousků (nebo 14 malých) uválím ruličky a na nich udělám uzel (tvarovat jde cokoliv, lenoši můžou nechat jen bochánky), nechám ještě 10 minut dokynout na plechu, pak potřu vajíčkem a posypu např:
hrubá sůl
parmezán (nebo nastrouhaný sýr)
lněné semínko
sezam
bylinky
nebo i nic
peču na 180st (takovej střed) cca 25 minut

práce je s tim minimálně, kyne to samo, podle mě by to zvládlo i dítě. supr je to když se mi dopo někdo ozve, že se odpo zastaví ..
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.3.2011 17:28  18610
Jisteze, sem s tim.
ziggy 11.3.2011 17:19  18609
peču houstičky, nevim jestli to tu už neni provařený, ale pokud ne, a je zájem o superjednoduchej a rychlej recept, tak ho sem ráda napíšu i s fotkou :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt