Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2011 15:27 - Oblíbené kluby (14:26) 18635
Wronski [18632]: Ono to nakonec splasko do rovinky :)

Recept jsem vybrala jeden z milionu na internetu. Zalíbil se mi, že byl z pěti vajec a já větším množstvím nedisponovala a z menšího jsem to kvůli množství dělat nechtěla ;)

Ale jak to dopadlo chuťově, to ještě nevím.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2011 15:07  18634
btw - Anko, můžeš sem dát recept, podle kterého jis ten piškot dělala? A na kolik jsi ho pekla?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2011 15:06  18633
Wronski [18632]: tsss, naděláš :) troška vlnek, no... Se to seřízne a hotovo.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.3.2011 14:32  18632
Takovej piškot jsem ještě nikdy neviděl :D

Sklad.Obrazku.cz
ullicnik ullicnik 19.3.2011 14:26  18631
s rajčetem bych do toho šel s chutí:)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.3.2011 14:25  18630
Chceš vidět ten piškot? :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.3.2011 14:23  18629
Udělali jste kompromis - celer v piškotovém těstě?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 19.3.2011 14:13  18628
CELER FTW!!!Sklad.Obrazku.cz
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.3.2011 13:06 - Oblíbené kluby (14:26) 18627
Recept na vyzkoušené piškotové těsto by byl?
Chci ho pod ovoce a želatinu.
ziggy 18.3.2011 16:20  18626
ano, času se mi dostává .. :-)
tenký se mi to povedlo hezky, až mě to překvapilo .. uvidim jak výsledek.
já byla před 14ti dny na kurzu italské kuchyně (dárek), tak tohle byl jeden z těch receptů co jsme tam dělali ..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.3.2011 16:09  18625
ziggyno, stačil... dle mých zkušeností to nikdy válečkem neuděláš tak tenký, což má pochopitelně vliv na kvalitu. Navíc je děsnej voser to udělat na sílu alespoň maličko přijatelnou, trvá to dlouho a jde to blbě. Ale když máš dost času... :-)
ziggy 18.3.2011 15:56  18624
vinyl: ne-e,váleček stačil ..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.3.2011 15:47  18623
ziggy;Máš stroj na těstoviny?
ziggy 18.3.2011 15:31  18622
tak jsem si dneska dopo uplácala těsto na lasagne, ted odpoledne jsem dvě hodiny dusila bolonskou omáčku a bešamel (ten teda ne dvě hodiny), tak ted už to jen zapéct, bože, ta mateřská mi začíná lézt na mozek .. :-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 18.3.2011 15:26  18621
zapečenou brokolici s fazolemi a sýrem

neni to s fazolemi, ale doma si obcas delame a moc nam chutna:
brokolici sparit a rozmixovat (pripadne 2/3 rozmixovat a nechat ze zbytku hezke ruzicky).
Z bilku uslehat snih.
Nastrouhat syr, idealne nejaky modry (nivu klidne).
Vse spojit, dat do zapekaci misky a v troube zapect
(kdyz z rozmixovane brokolice, syra a snehu udelame kejdu, kterou vyplnime zapekaci misku, tak ruzicky do ni zapichame tak, aby byly zcela ponorene. Ono se to zapecenim hezky spoji, takze se pak vyrizne cast pole teto kejdy v niz je uprostred ruzicka, to vypada i hezky! Nebo mozno udelat takto banovicky - tedy malinka forma na male babovky, do ni kejdu a doprostred jednu ruzicku. A pak vyklopit jako babovku proste!)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt