Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 21.4.2011 23:16  18721
Royal [18720]: ja jsem se naucil na medium jednoduchy trik, ktery mi funguje prakticky vzdycky:
Das steak na gril, sledujes seshora a meris cas. Ve chvili, kdy se na vrchni strane masa objevi prvni kapka stavy (zacne se "potit"), tak otocis a z druhe strany delas bud stejne jako z prvni, pokud mas otevreny gril nebo pokud mas gril s poklici (ala Weber), tak z druhe strany tak o minutu min nez z prvni.
Funguje mi to na hovezi i veprove, na grilu i na panvi - vysledek je pekne medium steak.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.4.2011 22:44  18720
ziggy [18718]: Já teda neumím udělat správně steak medium (vždycky je to dílo náhody), ale neumím si představit, že bych během přípravy ještě měl tohle používat. Ale to je tím, že jsem řemesla neznalý amatér - profík to třeba ocení.
shelle Shelle - Good Service 21.4.2011 14:53  18719
Dneska hrozne nestesti. Nejdriv jsem ani v jednom obchode nesehnala vanilkovou marshmallow fluff a koupila jen obycejnou. A pak nemeli ten muj choc chips whoopie pie na porovnani a musela jsem vzit jen cokoladovy. Ma pekarska mise je ohrozena :(
ziggy 21.4.2011 10:07  18718
Royal: to pry tam je jako uvedený, jsem to tak pochopila. Jsem se mezitím ptala kamaráda co je kuchař, jestli to nezná, a prý to používá v práci ..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 20.4.2011 22:08  18717
ziggy [18711]: Já si myslím, že bych nevěděl kolik stupňů má mít to maso aby bylo jak chci.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.4.2011 21:17  18716
vysypat třeba, ale to je to nejmenší. Jednoduché formy (třeba na dorty) vysypávat netřeba
shelle Shelle - Good Service 20.4.2011 20:47  18715
O vikendu pecu tyhle, teda za predpokladu, ze zitra sezenu Marshmallow fluff. To je snda lepsi nez frosted brownie a frosted brownie je v zasade nejlepsi.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 20.4.2011 20:43  18714
JO! nesnáším vymazávání bábovky... Phanny, a je nutné ještě ten plech vysypávat?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 19.4.2011 22:23  18713
phanny [18712]: To vypada dobre, dik za tip. Mam takovou clenitou formu, vymazavani je vzdycky opruz :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.4.2011 22:20  18712
olej ve sprejijá používám totok. Dělá to mlhu, a je to jen na formy, není to jen olej, ale i nějaký vosky, takže to nestéká. Bezva věc, teflon na počkání :)
ziggy 19.4.2011 21:48  18711
vanda: jo, vidlička, která mi podle typu masa řekne jestli už je maso hotový tak jak chci mi příjde chytrá záležitost. jen si řikám, jestli to fakt funguje tak jak slibujou :-)
shelle Shelle - Good Service 19.4.2011 20:36  18710
Ten muj jednorazovy strija ruzne, podel toho, jak se to zmackne, bud takovou tu mlhu nebo spis "proud".
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.4.2011 20:34  18709
klupi [18707]: prave ze ten tescomacky se tu nekde silene kritizoval, ze vubec nefunguje...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 19.4.2011 20:24  18708
Mám tescomácký rozprašovač na olej a čekala jsem od něj víc... na vymazávání plechů určitě není to pravé ořechové, chybí mi souvislejší vrstva a někdy stříká spíš tenkým proudem než rozprašuje...takže jsem se zase vrátila k mašlovačce...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 19.4.2011 20:21  18707
třeba

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt