Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.4.2011 12:00  18733
SteakK těm návodům na steak bych ještě doplnil, že je dobré steak vyndat z lednice dřív, aby měl pokojovou teplotu. A také předem vybalit z folie, zejména je-li zavakuovaný.

Zároveň bych doporučil zaskočit ve čtvrtek na Jiřák nebo sobotu na náplavku. Jezdí tam pán s autem s hovězím z týhle farmy: http://www.bio-domu.cz/. Takhle si to představuji, kvalitní skot - Charolais, celý rok na pastvě, 14 dní vyzrání, žádný stres při porážce. Měli jsme klišku a ossobucco a obě vynikající.
shelle Shelle - Good Service 26.4.2011 08:25  18732
kvitko [18730]: Cpat se pribinakama a syreckama.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 26.4.2011 07:30  18731
Bude dělat rohlik s vysočinou :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.4.2011 07:24  18730
ShelleCo ty budeš dělat, jestli se někdy vrátíte do ČR:-)
frakira 26.4.2011 07:08  18729
Royalto netusim, zelatinu na vajecnou tlacenku jsem na vajecnou tlacenku v zivote nepouzila a nikomu to nevadilo..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.4.2011 22:03  18728
Tak mi aspoň někdo povězte, čím se liší obyčejná želatina od té na vaječnou tlačenku. Díky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.4.2011 22:02  18727
Tak teda SAKRA - proč mám steak pokaždé jinak propečený???

Ano, jsem kopyto, nemusíte mi to opakovat.

Hledal jsem všudymožně na netu a všude to píšou +- stejně. ...
shelle Shelle - Good Service 25.4.2011 21:24  18726
Pekarska mise byla zachranena. Shelle [18719]

Nejdriv jsem zjistila, ze mam spravny marshmallow fluff, a vcera jsme i sehnali porovnavaci vzorek a dneska jsem je upekla. Priste musim doladit vzhled a mnozstvi. A chutnaji uplne jak od nich opravdu, jsem nadsena. Zitra nesu kamaradkam.


shelle Shelle - Good Service 24.4.2011 20:49  18725
phanny [18724]: Take to delame podle tebe :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.4.2011 20:40  18724
je to jak říká Tess. Tohle jsem tu už několikrát dával.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 22.4.2011 00:58  18723
Tak gril/plotynku mam vzdycky rozpalenou dukladne, ale na tloustce to podle me moc nezalezi - tenci steak se zpoti driv. Aspon mne to tak funguje..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.4.2011 23:20  18722
Tessien [18721]: Tak takhle se to snažím dělat taky. Nicméně mám dojem, že hodně záleží na tloušťce steaku i na rozpálenosti plotýnky či grilu.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 21.4.2011 23:16  18721
Royal [18720]: ja jsem se naucil na medium jednoduchy trik, ktery mi funguje prakticky vzdycky:
Das steak na gril, sledujes seshora a meris cas. Ve chvili, kdy se na vrchni strane masa objevi prvni kapka stavy (zacne se "potit"), tak otocis a z druhe strany delas bud stejne jako z prvni, pokud mas otevreny gril nebo pokud mas gril s poklici (ala Weber), tak z druhe strany tak o minutu min nez z prvni.
Funguje mi to na hovezi i veprove, na grilu i na panvi - vysledek je pekne medium steak.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.4.2011 22:44  18720
ziggy [18718]: Já teda neumím udělat správně steak medium (vždycky je to dílo náhody), ale neumím si představit, že bych během přípravy ještě měl tohle používat. Ale to je tím, že jsem řemesla neznalý amatér - profík to třeba ocení.
shelle Shelle - Good Service 21.4.2011 14:53  18719
Dneska hrozne nestesti. Nejdriv jsem ani v jednom obchode nesehnala vanilkovou marshmallow fluff a koupila jen obycejnou. A pak nemeli ten muj choc chips whoopie pie na porovnani a musela jsem vzit jen cokoladovy. Ma pekarska mise je ohrozena :(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt