Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.4.2011 12:24  18736
Kde jsou trhy
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.4.2011 12:20 - Oblíbené kluby (22:24) 18734
vinyl [18733]: v kolik kde ve ctvrtek na Jiraku byva?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.4.2011 12:00  18733
SteakK těm návodům na steak bych ještě doplnil, že je dobré steak vyndat z lednice dřív, aby měl pokojovou teplotu. A také předem vybalit z folie, zejména je-li zavakuovaný.

Zároveň bych doporučil zaskočit ve čtvrtek na Jiřák nebo sobotu na náplavku. Jezdí tam pán s autem s hovězím z týhle farmy: http://www.bio-domu.cz/. Takhle si to představuji, kvalitní skot - Charolais, celý rok na pastvě, 14 dní vyzrání, žádný stres při porážce. Měli jsme klišku a ossobucco a obě vynikající.
shelle Shelle - Good Service 26.4.2011 08:25  18732
kvitko [18730]: Cpat se pribinakama a syreckama.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 26.4.2011 07:30  18731
Bude dělat rohlik s vysočinou :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.4.2011 07:24  18730
ShelleCo ty budeš dělat, jestli se někdy vrátíte do ČR:-)
frakira 26.4.2011 07:08  18729
Royalto netusim, zelatinu na vajecnou tlacenku jsem na vajecnou tlacenku v zivote nepouzila a nikomu to nevadilo..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.4.2011 22:03  18728
Tak mi aspoň někdo povězte, čím se liší obyčejná želatina od té na vaječnou tlačenku. Díky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.4.2011 22:02  18727
Tak teda SAKRA - proč mám steak pokaždé jinak propečený???

Ano, jsem kopyto, nemusíte mi to opakovat.

Hledal jsem všudymožně na netu a všude to píšou +- stejně. ...
shelle Shelle - Good Service 25.4.2011 21:24  18726
Pekarska mise byla zachranena. Shelle [18719]

Nejdriv jsem zjistila, ze mam spravny marshmallow fluff, a vcera jsme i sehnali porovnavaci vzorek a dneska jsem je upekla. Priste musim doladit vzhled a mnozstvi. A chutnaji uplne jak od nich opravdu, jsem nadsena. Zitra nesu kamaradkam.


shelle Shelle - Good Service 24.4.2011 20:49  18725
phanny [18724]: Take to delame podle tebe :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.4.2011 20:40  18724
je to jak říká Tess. Tohle jsem tu už několikrát dával.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 22.4.2011 00:58  18723
Tak gril/plotynku mam vzdycky rozpalenou dukladne, ale na tloustce to podle me moc nezalezi - tenci steak se zpoti driv. Aspon mne to tak funguje..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.4.2011 23:20  18722
Tessien [18721]: Tak takhle se to snažím dělat taky. Nicméně mám dojem, že hodně záleží na tloušťce steaku i na rozpálenosti plotýnky či grilu.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 21.4.2011 23:16  18721
Royal [18720]: ja jsem se naucil na medium jednoduchy trik, ktery mi funguje prakticky vzdycky:
Das steak na gril, sledujes seshora a meris cas. Ve chvili, kdy se na vrchni strane masa objevi prvni kapka stavy (zacne se "potit"), tak otocis a z druhe strany delas bud stejne jako z prvni, pokud mas otevreny gril nebo pokud mas gril s poklici (ala Weber), tak z druhe strany tak o minutu min nez z prvni.
Funguje mi to na hovezi i veprove, na grilu i na panvi - vysledek je pekne medium steak.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt