Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 27.4.2011 07:59  18750
Rychlonoh: mozzarela je na zapékání supr .. nejlepší bezmasý zapékací recept co momentálně používám je tenhle: http://hobby.idnes.cz/video-lilek-zapeceny-s-mozarellou-si-zamilujete-presvedci-vas-ital-1f6-/hobby-domov.asp?c=A100522_111109_hobby-domov_mce
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.4.2011 07:59  18749
vinyl [18748]: tak ja jsem si tam naplanovala svoji vlastni zeleninu :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.4.2011 07:54  18748
Bedýnky co vím jsou dost na prd. Jsou tam hlavně brambory a jsou dost drahý.

Rychlonoh: zapéct se dá libovolným sýrem co je při ruce. Nejčastěji zapákám parmazánem.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 27.4.2011 06:26  18747
Mohl by mi nekdo poradit ohledne zapekani? Koupil jsem si konecne zapekaci misky :-) Uvarim leccos, ale zapekani me jaksi minulo... Spis mi jde asi o to ktere syry jsou treba nejlepsi, lakaji me spis veci typu zapekane penne s rajcaty.. jo a bez masa :-) na co si dat pozor, cemu vyhnout atd... dik!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.4.2011 01:49  18746
kvitko [18741]:
Nepoužitelnej.
Tady je můj:

osm vajec,
špekáček nebo deset deka nějakého salámu či šunky,
jedna menší cibule,
dvě okurky,
Moravanka,
pol. lžíce hořčice,
dvě pol. lžíce majonézy,
želatina na vaječnou tlačenku,
sůl, pepř, chilli

Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli a špekáček oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z Moravanky scedíme a nakrájíme na menší kousky. Nálev z Moravanky dolijeme vodou do 3dcl.
Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs okořeníme a přidáme hořčici a majonézu, promícháme.
Do poloviny nálevu z Moravanky s vodou dáme masox a necháme přejít varem. Druhou polovinu nálevu převaříme, dáme želatinu na vaječnou tlačenku, přilijeme vychladlý nálev z masoxu a rozmícháme.
Nálevem zalijeme směs, promícháme a vlijeme do nějaké vhodné formy (srnčí hřbet nebo třeba simaxová zapékací miska) vystlané potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem. Necháme v lednici ztuhnout. Famózní.
Jo a tu želatinu mají drogerie.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.4.2011 19:05  18745
No, to už je asi na pořadatelích jak se s tím vypořádají:-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.4.2011 18:58  18744
Hehe, farmářský trh ve Zlíně. Trhovci nakoupí ve stejném velkoskladu jako supermarkety a prodávají ve stáncích - třeba čínský česnek bez česneku apod.
frakira 26.4.2011 18:57  18743
taky zitra vyzvedavam prvni bedynku ;-))
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.4.2011 18:33  18742
dneska jsem objednala prvni bedynku, tak jsem zvedava :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.4.2011 17:34  18741
Na té tlačence je navíc návod na tlačenku, ne?.-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.4.2011 16:45  18740
Royal [18728]: v ničem. vzhledem k příznivé ceně té na vaječnou tlačenku ji používám i v cukrárně :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.4.2011 13:00  18739
zbluncePřed kostelem, nemůžeš minout, jsou tam myslím do šesti.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.4.2011 12:44  18738
Rovněž u nás - od 20. 4. vždycky ve středu 9-16 hodin. Naprosto bez šance. A to tam jezdí chlapík s kozíma sýrama :(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.4.2011 12:34  18737
Jj, už i v Lysé. Ve čtvrtek od 8 do 18 hodin. Takže bez šance.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.4.2011 12:24  18736
Kde jsou trhy

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt