Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
frakira 27.4.2011 09:22  18759
Royalnevim, jaky je na sacku recept, ale predpokladam, ze nejaky jednoduchy, takze podobny tomu, co delam ja (http://www.recepty.cz/recept/aspikova-vajecna-tlacenka-9716) a nepouzitelny mi rozhodne neprijde, nikdy jsem necitila potrebu delat to sloziteji, tato naprosto vyhovuje...
ziggy 27.4.2011 09:22  18758
rychlonoh: ještě je u nás doma dost populární podobná variace od Gurmánky: http://dolcevita.blog.cz/0906/lilky-podle-pritelkyne-xanthi

a taky tu frčí zapečené noky - udělám noky se smetanovou omáčkou a třeba krabími prsty (masa v nich moc neni, takže to vpodstatě jde považovat za vege jídlo :-) ) dám zapéct do misky, posypu nakrájeným uzeným sýrem (stačí dva plátky) a parmezánem a dám na 20-25 minut zapéct .. je to rychlý a moc dobrý :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 27.4.2011 09:15  18757
ziggy: dik to je presne, co jsem potreboval :-) !
frakira 27.4.2011 09:12  18756
Taky mam seznam co bude v bedynce a je na mne, jestli chci nebo nechci.. (vyzvedava se v praci, takze parada)
ziggy 27.4.2011 09:09  18755
Anka: nějakej odkaz nebo kontakt na toho dobrého muže by nebyl? :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.4.2011 09:01  18754
Taky jsem se teď rozhodla přihlásit. A je to taky formou, že předem se ohlásí, co v bedýnce plus minus bude a podle toho se můžu rozhodnout jestli ano nebo ne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2011 08:47  18753
A přiveze to v sobotu ráno až domů, což je super.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2011 08:47  18752
Mámin "bedýnkář" funguje tak, že v týdnu rozešle sms s tím, co je k dispozici a ona mu zpět napíše, co chce. Včetně kuřat, hus, králíků...
scalex Scalex 27.4.2011 08:43  18751

vinyl [18748]: halasně nesouhlasím. To samozřejmě závisí na bedýnkové farmě. Slušná farma by měla nabízet bedýnky různé velikosti, protože někomu stačí 2-3 kila týdně, někdo chce 10 kilo a přitom skladba té desetikilové by neměla být stejná, jako souhrn 4-5 malých bedýnek. Samozřejmostí by mělo být, že cena bude odpovídat tomu, jaké zboží v bedýnce mám, tj. je nemyslitelné, abych dal dvě stovky za dvě kila brambor, kilo cibule a pár ředkviček.

Farmáři nejsou blbí (někteří) a uvědomují si, že bedýnky pro ně znamenají určitou jistotu stálého dlouhodobého odběru. Takže by byli sami proti sobě, kdyby se snažili blbou skladbou obsahu odradit zákazníky (protože kdo jednou získá pocit, že byl bedýnkou ošizen, ten dlouho odběratelem nezůstane).

ziggy 27.4.2011 07:59  18750
Rychlonoh: mozzarela je na zapékání supr .. nejlepší bezmasý zapékací recept co momentálně používám je tenhle: http://hobby.idnes.cz/video-lilek-zapeceny-s-mozarellou-si-zamilujete-presvedci-vas-ital-1f6-/hobby-domov.asp?c=A100522_111109_hobby-domov_mce
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.4.2011 07:59  18749
vinyl [18748]: tak ja jsem si tam naplanovala svoji vlastni zeleninu :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.4.2011 07:54  18748
Bedýnky co vím jsou dost na prd. Jsou tam hlavně brambory a jsou dost drahý.

Rychlonoh: zapéct se dá libovolným sýrem co je při ruce. Nejčastěji zapákám parmazánem.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 27.4.2011 06:26  18747
Mohl by mi nekdo poradit ohledne zapekani? Koupil jsem si konecne zapekaci misky :-) Uvarim leccos, ale zapekani me jaksi minulo... Spis mi jde asi o to ktere syry jsou treba nejlepsi, lakaji me spis veci typu zapekane penne s rajcaty.. jo a bez masa :-) na co si dat pozor, cemu vyhnout atd... dik!
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.4.2011 01:49  18746
kvitko [18741]:
Nepoužitelnej.
Tady je můj:

osm vajec,
špekáček nebo deset deka nějakého salámu či šunky,
jedna menší cibule,
dvě okurky,
Moravanka,
pol. lžíce hořčice,
dvě pol. lžíce majonézy,
želatina na vaječnou tlačenku,
sůl, pepř, chilli

Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli a špekáček oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z Moravanky scedíme a nakrájíme na menší kousky. Nálev z Moravanky dolijeme vodou do 3dcl.
Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs okořeníme a přidáme hořčici a majonézu, promícháme.
Do poloviny nálevu z Moravanky s vodou dáme masox a necháme přejít varem. Druhou polovinu nálevu převaříme, dáme želatinu na vaječnou tlačenku, přilijeme vychladlý nálev z masoxu a rozmícháme.
Nálevem zalijeme směs, promícháme a vlijeme do nějaké vhodné formy (srnčí hřbet nebo třeba simaxová zapékací miska) vystlané potravinářskou fólií nebo mikrotenovým sáčkem. Necháme v lednici ztuhnout. Famózní.
Jo a tu želatinu mají drogerie.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.4.2011 19:05  18745
No, to už je asi na pořadatelích jak se s tím vypořádají:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt