Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.4.2011 17:09  18769
Shelle [18766]: Ochutnej to, mléčné výrobky se "kazí" buď ušlechtile, pak jsou dobré, nebo se zvrhnou a pak je to hnusné - většinou hořké. Otrávit se tím nemůžeš. (na rozdíl od klobásy)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.4.2011 16:34  18768
vinyl [18748]: Kamarádka si teda bedýnky nemůže vynachválit. Možná je to jak kde.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.4.2011 10:32  18767
A co to je za typ sýra? Něco "čerstvýho" nebo trvanlivějšího? Ty ovčí se prodávaj kolikrát na trzích bez chlaďáku a jsou ok:-)
shelle Shelle - Good Service 27.4.2011 10:00  18766
No, klobaska vypada ok, ten uzeny take, ale ten prirodni ovci uz podle me navinule smrdi. prece jen to nejdriv x hodin vubec jelo a letelo ze Slovenska uz.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.4.2011 09:56  18765
Pres noc by se tomu snad nemelo nic stat.
shelle Shelle - Good Service 27.4.2011 09:51  18764
Nechala jsem pres noc v kabelce syry a klobasku ze salase, se na to bojim ted kouknout :( jezis, ja jsem blba.
ziggy 27.4.2011 09:31  18763
ratatouille radši tenhle recept: http://dolcevita.blog.cz/0708/nejslavnejsi-blaf-sveta je propracovanější
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.4.2011 09:30  18762
scalexTuhle informaci jsme měl z doslechu od známých, jsem rád, že se změnilo. Já bedýnky nevyužívám, kupuji na trhu co se mi líbí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.4.2011 09:29  18761
ziggyNejsme Praha... Je to pán z vedlejší vesnice. Do Prahy sice zaváží, prý i k Pohlreichovi, ale to by asi zase tak operativní nebylo :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 27.4.2011 09:23  18760
rychlonoh: A co zkusit ratatouille?
třeba takhle: http://www.recepty.cz/recept/zapecene-ratatouille-5148
frakira 27.4.2011 09:22  18759
Royalnevim, jaky je na sacku recept, ale predpokladam, ze nejaky jednoduchy, takze podobny tomu, co delam ja (http://www.recepty.cz/recept/aspikova-vajecna-tlacenka-9716) a nepouzitelny mi rozhodne neprijde, nikdy jsem necitila potrebu delat to sloziteji, tato naprosto vyhovuje...
ziggy 27.4.2011 09:22  18758
rychlonoh: ještě je u nás doma dost populární podobná variace od Gurmánky: http://dolcevita.blog.cz/0906/lilky-podle-pritelkyne-xanthi

a taky tu frčí zapečené noky - udělám noky se smetanovou omáčkou a třeba krabími prsty (masa v nich moc neni, takže to vpodstatě jde považovat za vege jídlo :-) ) dám zapéct do misky, posypu nakrájeným uzeným sýrem (stačí dva plátky) a parmezánem a dám na 20-25 minut zapéct .. je to rychlý a moc dobrý :-)
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 27.4.2011 09:15  18757
ziggy: dik to je presne, co jsem potreboval :-) !
frakira 27.4.2011 09:12  18756
Taky mam seznam co bude v bedynce a je na mne, jestli chci nebo nechci.. (vyzvedava se v praci, takze parada)
ziggy 27.4.2011 09:09  18755
Anka: nějakej odkaz nebo kontakt na toho dobrého muže by nebyl? :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt