Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.5.2011 19:45  18814
Celý medovník - pokud nečekám návštěvu 20 lidí, je imho právě doma nesežratelný ;) Mně stačí jeden kousek a jsem naslazená na týden. A to jinak sladké docela můžu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2011 19:40  18813
ziggy [18809]: Já se prostě ptám, protože mě to zajímá. A kdyžtak nechám na svém rozhodnutí, jestli zrovna medovník mi stojí za domácí práci.
shelle Shelle - Good Service 1.5.2011 19:34  18812
Anka [18808]: Kup si ho, pokud te to nebavi delat.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 19:28  18811
(ostatně když babče, která je sama velmi dobrá kuchařka, dneska spadla čelist před marcipánovými růžičkami a medovníkem vůbec, stálo to i za ten úklid kuchyně - což je pro mne vždycky nejhorší část vaření) :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 19:26  18810
Já vařím a peču ne z nutnosti, ale protože mne to baví; nikdy jsem to takhle nepočítala.
ziggy 1.5.2011 19:26  18809
Anka: radost z dobře odvedené práce a pochvaly od blízkých - k nezaplacení ..
sorry, ale takhle to posuzovat je fakt konina .. :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2011 19:00  18808
Kolik stojí celý medovník v obchodě?
Kolik stojí suroviny a energie spotřebované při domácí přípravě? Kolik času vč. úklidu a všeho že to zabere?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 17:57  18807
Tak rodinná rada posoudila a prej to nemělo chybu. Takže vřele doporučuju. Za mne by to mohlo být o fous víc odleželé. :)
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 1.5.2011 16:22  18806
když dělám medovník, tak to těsto vyvaluju mezi dvěma listy pečícího papíru, přes ten vrchní pak těsto vykrojím pokličkou a ten spodní list i s těstem šoupnu na plech a do trouby. Tenhle postup se mi osvědčil nejlíp:) Zbytek těsta pak vyválím na placku, upečenou ji rozemelu v mixéru na "drobenku" a tou pak medovník posypu...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.5.2011 15:40  18805
Ale z kruhu je pak jinej tvar.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 1.5.2011 15:26  18804
Scalex [18802]: Když se těsto přenáší pomocí válečku na papír, tak to asi moc nepoteče, ne? :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 14:54  18803
Ono není tekoucí, ale spíš se vyvaluje dost na tenko a byla jsem ráda, že jsem měla placky požadované velikosti, natož je ještě tvarovat. Těsta je tak akorát - když člověk vyválí správně velké placky (vždycky po vyválení jsem nad ně dávala pokličku, kterou jsem to pak vykrajovala, abych věděla, že jsou dostatečně velké), odkrájí jenom velmi malé zbytky. A pokud se medovník nepotahuje, ty zbytky se pak rozdroběj a posype se jimi horní vrstva dortu, aby se krém nelepil na fólii, do které se dort zabalí, než se šoupne odpočívat do lednice.
scalex Scalex 1.5.2011 14:31  18802
MrMar: jestli z řídkého tekoucího těsta vykrojíš kolečko, tak jsi fakt cukrářský machr. 8^)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 1.5.2011 14:13  18801
Tak nevím jestli jsem to pochopil správně, ale kolečka vykrajuju až po upečení? Nebylo by to lepší před, ať mám více těsta?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 13:47  18800
frakira [18799]: to by asi šlo. Díky :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt