Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.5.2011 13:15  18827
za vikend? ten kupovanej v pohode za vecer ve trech lidech.o)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 22:02  18826
Foxka [18823]: Imho netloukly, ale jak jsem psala, upravila jsem samotný medovník - mandle místo vlašských ořechů, aby tam těch chutí nebylo moc. A mně to jako moc práce nepřišlo - ale ono je to taky možná tak, že dost lidí potřebuje dort, tak se rozhoduje, zda upéct nebo koupit. Já jsem potřebovala péct (je to pro mne odpočinek od mých obvyklých činností), takže koupě by mne nikterak neuspokojila :)
kokos kokos 1.5.2011 21:20  18825
zblunce [18818]: Koupíš i v Penny (trochu jiný názec) ale je to i lepší než to doma několik hodin vařený.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2011 20:56  18824
Foxka [18823]: Tak nějak to celé vidím já :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 1.5.2011 20:55  18823
My kupujem celý medovník místo dortu na rodinné oslavy, kde nás bývá kolem 12-14. Párkrát jsem už koupila ty hotové pláty a udělala domácí krém (podle různých receptů), jednou jsme i pekli vlastní placky, ale nakonec jsme se shodli, e to je zbytečně moc práce a výsledek není lepší než kupovaný. A nahoru mi fakt stačí krém + drobky nebo mletý oříšky, případně kakao - ten marcipán by mi připadal už moc... Netloukly se ty chutě?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2011 20:50  18822
Máma celý už několikrát koupila a nebyl problém ho za víkend sežrat :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.5.2011 20:40  18821
Celej medovník, 300? Je teda fakt, že jeden kousek a stačí.
shelle Shelle - Good Service 1.5.2011 20:33  18820
V tehle plechovkach maji PIKAO!
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 20:17  18819
zblunce [18818]: takhle :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.5.2011 20:13  18818
Jelena [18817]: jak vypada zkaramelizovane salko ke koupi?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 20:12  18817
U nás doma je sežratelné cokoli sladkého... ehm, oprava, u nás doma je sežratelné cokoli. :)

Anka [18813]: Ten recept imho drahej není. Nejdražší byl marcipán (mandle + nastaveno sušeným mlíkem, aby se s tím líp pracovalo - a sušený mlíko je zatraceně drahý). Práce bez potahu fakt se vším všudy 1,5hod s tím, že jsem nevařila salko, ale koupila už to karamelizovaný. Když budu péct normální dort, čekat, až zchladne, pak ho prořezávat a promazávat a ještě zdobit krémem, imho tím strávím času mnohem víc (imho = mnohokrát vyzkoušeno, normálně peču piškotové nebo ořechové dorty)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 1.5.2011 19:55  18816
Vanda [18814]: Hohoho
shelle Shelle - Good Service 1.5.2011 19:46  18815
Anka [18813]: Kdyz nepocitam cas, tak mam zkusenost, ze suroviny vyjdou levneji a energie to urcite nevytrhnou.

Ja bohuzel medovnik uz nejim, protoze ho jednou na letne donesli kamosce plesnivy a nebylo to videt. Ten od Jeleny bych si dala, ale v restauraci uz spis ne. Ja se radsi znicim syrovym vejcem v tiramisu.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.5.2011 19:45  18814
Celý medovník - pokud nečekám návštěvu 20 lidí, je imho právě doma nesežratelný ;) Mně stačí jeden kousek a jsem naslazená na týden. A to jinak sladké docela můžu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2011 19:40  18813
ziggy [18809]: Já se prostě ptám, protože mě to zajímá. A kdyžtak nechám na svém rozhodnutí, jestli zrovna medovník mi stojí za domácí práci.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt