Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.5.2011 13:54  18837
kuchařky dorazily. Zkoušel jsem red-velvet cupcakes. Ta poleva mi z toho přepisu vyšla příšerně sladká, tak to má být? Osobně bych tam toho cukru dal polovic.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.5.2011 13:52  18836
Shelle [18834]: nejspíš moc studený. Domácí mrazák má -18, zmrlina se normálně prodává okolo -8.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 2.5.2011 21:34  18835
Já dělám zmrzlinu jen tyčovým mixérem, sice se musí hned sníst, ale dosud vždy byla od konzumentů pochvala, že lepší zmrzlinu v ČR ještě nejedli :-)
shelle Shelle - Good Service 2.5.2011 21:01  18834
phanny [18832]: Je tam agave nektar. V knize maji bud stroj nebo ruuco. Tak jsem to chtela zkusit.

A proc se ta chut zmenila? Kdyz jsem to davala mrazit, melo to tu samou chut co na konci. Ale tu jejich to melo prave uprostred. Fakt uplne presne.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.5.2011 20:52  18833
pro okamžitou konzumaci lze v domácích podmínkách použít i takovou tu mašinku, kde se dá předem nádobka namrazit do mrazáku, ale uchovávat takovou zmrzlinu prakticky nejde - zhrubne.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.5.2011 20:51  18832
zmrzlina bez mašiny dělat nejde. zmrzlina vzniká mražením za stálého míchání, díky tomu se nevytvoří velké ledové krystaly, ale malinké. Navíc, pokud se tam nepřidá glukóza, tak to stárne tak rychle, že druhý den to je přemzlý bez ohledu na způsob výroby.
ziggy 2.5.2011 19:42  18831
ehm, já bych chtěla recept na frozen yoghurt .. prosím/děkuju
shelle Shelle - Good Service 2.5.2011 19:22  18830
Delala jsem dneska zmrzlinu, teda frozen yoghurt a rada bcyh se zeptala tech, co zkouseli delat zmrzku jak ve stroji, tak rucne. je pri tom samem receptu rozdil v chuti jen kvuli tomu procesu?

Nemam stroj, tak jsem to promichavala v prubehu rucne a prijde mi, ze po hodine to melo tu chut, co jsem chtela, ale po tech trech se chut zmenila :( Sice to bylo dobre, ale chutnalo to jinak, nez od nich.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.5.2011 15:20  18829
Poznámka: dneska je ten medovník mnohem lepší než včera. Kdybyste ho dělali, nechte ho pořádně odležet, cca 20hod sice jakž-takž stačilo, ale ty dva dny jsou lepší.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.5.2011 13:55  18828
My dali za večer ve třech lidech čtvrtinu, ale imho bude do středy fuč.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.5.2011 13:15  18827
za vikend? ten kupovanej v pohode za vecer ve trech lidech.o)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.5.2011 22:02  18826
Foxka [18823]: Imho netloukly, ale jak jsem psala, upravila jsem samotný medovník - mandle místo vlašských ořechů, aby tam těch chutí nebylo moc. A mně to jako moc práce nepřišlo - ale ono je to taky možná tak, že dost lidí potřebuje dort, tak se rozhoduje, zda upéct nebo koupit. Já jsem potřebovala péct (je to pro mne odpočinek od mých obvyklých činností), takže koupě by mne nikterak neuspokojila :)
kokos kokos 1.5.2011 21:20  18825
zblunce [18818]: Koupíš i v Penny (trochu jiný názec) ale je to i lepší než to doma několik hodin vařený.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.5.2011 20:56  18824
Foxka [18823]: Tak nějak to celé vidím já :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 1.5.2011 20:55  18823
My kupujem celý medovník místo dortu na rodinné oslavy, kde nás bývá kolem 12-14. Párkrát jsem už koupila ty hotové pláty a udělala domácí krém (podle různých receptů), jednou jsme i pekli vlastní placky, ale nakonec jsme se shodli, e to je zbytečně moc práce a výsledek není lepší než kupovaný. A nahoru mi fakt stačí krém + drobky nebo mletý oříšky, případně kakao - ten marcipán by mi připadal už moc... Netloukly se ty chutě?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt