Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2011 12:11  18937
Ad Co právě jíteTento dort jsem pekla podle tohoto receptu.

Všeho jsem dala cca o 25 % víc, protože jsem chtěla, aby byl opravdu vysoký, i když mám formu 24 cm v průměru a ten recept je ideální pro 22 cm. Vyšel přesně na výšku formy.

V diskusi je mnoho komentářů, vylepšení a tak.

Já cukr typu muscovado nahradila klasickým hnědým třtinovým, protože jsem prostě muscovado včas nesehnala.
Cukru jsem dala o trochu méně.
Dort jsem nepromazala pouze čokoládovou polevou, jak je v receptu, ale nejdříve jsem do něj dala vrstvu rozvařených malin (bez cukru) a na to nalila vrstvu čokolády.

Je to OPRAVDU HODNĚ čokoládový dort. Použila jsem 70 a 85 % Lindt. 6 tabulek. Trochu čokoládové polevy zbylo, ale to nevadí, Wronski ji sežral s toustem k snídani. Prý lepší než nutella.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.6.2011 19:24  18936
no ne, tak ja v zivote nevidela v sampanskem nebo vine kostky ledu...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.6.2011 18:58  18935
Přece by neprznili šampáňo vodou:-)

Mám tu první zeleninovou bedýnku! A jsem od zítřka do neděle slaměnou vdovou, to budu přežraná asi:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.6.2011 22:46  18934
Tak - asi to nechtěli ředit...?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.6.2011 20:37  18933
ted v televizi v serialu z vyssi spolecnosti davali do sampanskeho kostky ledu ze sampika - vite o tom nekdo neco? proc se to tak dela? a jak se dalaji ty kostky? nejaky specialni postup?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.6.2011 15:15  18932
Dneska jsem zjistil, jak moc jsem si oblíbil svůj kamenný hmoždíř (takový nějaký). Opravdu šikovná věcička. Můžu vřele doporučit.
shelle Shelle - Good Service 30.5.2011 23:44  18931
Aby to Scalexovi nebylo litoSice teda nemame zelatinu ve spreji, ale zato mame naproti pekarnu. Coz znamena, ze nekolikrat tydne kolem pulnoci, kdyz zapomeneme zavrit okna, nam smrdi cely dum jak od taboraku. Asi cisti pece nebo co. Pes nam z toho pak pachne i druhy den. Jako vrchol vseho tam jen pecou a vozi pryc, ani nemaji okenko, ze by si clovek koupil briosku nebo tak neco.
frakira 30.5.2011 14:38  18930
zblunceno nevim.. ja tam vidim jen ocet ve spreji a olej normalne nalevaci.. spatne koukam?
shelle Shelle - Good Service 30.5.2011 14:25  18929
Tam maji hlavne nefunkcni stranky na mobilu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.5.2011 14:19  18928
tady maji taky hezky olej ve spreji...
shelle Shelle - Good Service 30.5.2011 12:14  18927
To se nam, co zelatinu ve spreji nemame, nemuze stat :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.5.2011 10:34  18926
Juu :)
scalex Scalex 30.5.2011 09:54  18925
Když budete mít rozpálenou pánev, uvědomíte si, že jste na ni zapomněli nastříkat olej ve spreji a dodatečně tak učiníte, dobře se přesvědčete, že skutečně držíte v ruce olej ve spreji a ne želatinu ve spreji.   #fail #facepalm #desnejsmrad 
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 28.5.2011 10:14  18924
Anka [18923]: ha dík za tip... to udělám na úterý.o) mám doma vajíčka a brambory.o)kopr asi taky...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.5.2011 09:50  18923
Dnes bude koprovka. A protože moje přesvědčení, že mám kus předního hovězího, bylo nesprávné, budeme mít koprovku s falešnou svíčkovou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt