Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.6.2011 22:05  18946
Vanda [18944]: neboj, co je hummingbirdí, to bude dobré :).

Moje reakce nebyla hodnotící, tenhle předpis je opravdu hodně v jejich stylu.
dudek Dudek Ale Vanda fakt byla dřív... - Můj profil (CSFD) 12.6.2011 14:30  18945
Anka [18937]: Taky jsem pekl, s marmeládou uprostřed a chutnal velmi.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.6.2011 13:24  18944
protože netuším, co je hummingbirdí, tak se toho bojim :)
a tak si uděláme čokofondue :) banánů a jahod je dost
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2011 12:55  18943
Aha, už to vidím, asi jsem už pochopila :) Ano, je to trochu hummingbirdní, ale díky té opravdu nesladké čokoládě to je spíš syté, než extra přeslazené.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2011 12:50  18942
Takhle: Puvodni recept je z BBC Good Food
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2011 12:50  18941
phanny [18940]: To nevím, co je. Jen se v diskusi psalo, že je to převzaté z BBC či odkud :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.6.2011 12:47  18940
Recept je jak z hummingbirdí kuchařky.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 12.6.2011 12:19  18939
Anka [18937]: Taky jsem cukr ubírala a taky nahradila třtinovým hnědým.o)


Je to děsně dobrý dort.o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2011 12:12  18938
Doporučuji se u tohoto receptu vysrat na diskusi a jet podle receptu, max. si vymyslet vlastní vylepšení a příp. ubrat cukr dle chuti.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.6.2011 12:11  18937
Ad Co právě jíteTento dort jsem pekla podle tohoto receptu.

Všeho jsem dala cca o 25 % víc, protože jsem chtěla, aby byl opravdu vysoký, i když mám formu 24 cm v průměru a ten recept je ideální pro 22 cm. Vyšel přesně na výšku formy.

V diskusi je mnoho komentářů, vylepšení a tak.

Já cukr typu muscovado nahradila klasickým hnědým třtinovým, protože jsem prostě muscovado včas nesehnala.
Cukru jsem dala o trochu méně.
Dort jsem nepromazala pouze čokoládovou polevou, jak je v receptu, ale nejdříve jsem do něj dala vrstvu rozvařených malin (bez cukru) a na to nalila vrstvu čokolády.

Je to OPRAVDU HODNĚ čokoládový dort. Použila jsem 70 a 85 % Lindt. 6 tabulek. Trochu čokoládové polevy zbylo, ale to nevadí, Wronski ji sežral s toustem k snídani. Prý lepší než nutella.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.6.2011 19:24 - Oblíbené kluby (22:05) 18936
no ne, tak ja v zivote nevidela v sampanskem nebo vine kostky ledu...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.6.2011 18:58  18935
Přece by neprznili šampáňo vodou:-)

Mám tu první zeleninovou bedýnku! A jsem od zítřka do neděle slaměnou vdovou, to budu přežraná asi:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 8.6.2011 22:46  18934
Tak - asi to nechtěli ředit...?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.6.2011 20:37 - Oblíbené kluby (22:05) 18933
ted v televizi v serialu z vyssi spolecnosti davali do sampanskeho kostky ledu ze sampika - vite o tom nekdo neco? proc se to tak dela? a jak se dalaji ty kostky? nejaky specialni postup?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 1.6.2011 15:15  18932
Dneska jsem zjistil, jak moc jsem si oblíbil svůj kamenný hmoždíř (takový nějaký). Opravdu šikovná věcička. Můžu vřele doporučit.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt