Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.6.2011 14:58  18964
Anka [18963]: Podlě mě by bylo nejlepší zavolat do některého ozkoušeného moravského vinařství, jestli by ti nedovezli pár litránků svého sudového vína. I když vinaři jako Veverka, Sůkal, či Malánik už před měsícem vypadali, že v sudech jim nic nezbylo. ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.6.2011 14:54  18963
Prosím o pomocNa takový malý raut po jednom semináři pro doktory mi cateringová firma navrhla víno:
červené - frankovka
bílé - muller thurgau
(víc k tomu nenapsali)

Vínu vůbec nerozumím, potřebuji tam něco, co "znalce" zásadně neurazí, ale také to nebude mrhání penězi, když většina jich rozezná stejně jen bílé od červeného. Bude to normálně rozlévané do skleniček, žádný velký mejdan. Prostě aby to nebyla úplně sračka. Pokud se to dá takto sortovat podle odrůd. Podle značek (vinařství) si to asi úplně vybírat nemůžu.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.6.2011 21:40  18962
třeba takhle
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.6.2011 21:38  18961
my takhle jak popisuješ mívali zmrzlinovou bombu
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.6.2011 21:21 - Oblíbené kluby (10:04) 18960
Dnesni vecere - morsky vlk a koprove brambory :-)

Ale mela bych dotaz, predevsim k mistnim cukrarum - jednou jsem v nejake kucharce videla recept na dort ve tvaru polokoule, ktery mel vydlabany vnitrek a nejakou ovocno-necojakotvaroho/slehacko/jogurto napln a byl tem jeden platek testa a uzaviral to dalsi platek testa. A ted tu kucharku nemuzu najit :-( Myslela jsem si, ze to bylo v Mary Berry, ale ne :-( Nevite nekdo, jak se to specialne jmenuje? abych si nasla postup na google...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.6.2011 14:19  18959
Shelle [18950]: Moc dobrý, imho lepší než red velvet - chuťově podobné, ale víc šťavnaté.
ullicnik ullicnik 13.6.2011 10:58  18958
kvitko:ten Albert magazin je dobrej, slusny recepty a obsahove taky zadna bída.
ullicnik ullicnik 13.6.2011 10:57  18957
Anka: to me zase plotna neni cizí :) a tyhle cokoladovy ja muzu, tak asi jo, kdyz je dobrá reference. Třtinovej tam dam taky, boť ho mam rad a mam ho doma.
shelle Shelle - Good Service 13.6.2011 08:48  18956
Anka [18953]: Vsak jsem ti take z toho zmateni zapomnela napsat, jak krasne ten tvuj vypada aa ze to jsite byla mnamka.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.6.2011 07:56  18955
Ony se změnily šéfredaktorky. Ta původní, co jsem si všimla, dělá teď Albert magazín a to je takový "malý Apetit" a zdarma:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.6.2011 07:49  18954
ullicnikJo jo, vlastní práce, díky :) Myslím, že bys to také zvládnul, tak zkus doma překvapit :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.6.2011 07:48  18953
V komentářích pod tím receptem jim vyčítají, že to bohapustě opsali z BBC. Mi je to fuk, já prostě hledala nějaký recept, který by se mi zdál použitelný a byly pod tím komentáře typu "jsem úplně levá (příp. začátečník), ale dort se povedl".
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 13.6.2011 07:24 - Oblíbené kluby (10:04) 18952
Shelle [18947]: no tak apetit uz rozhodne neni, co byval, ze :-) ale libi se mi, jak v tom receptu pise, jak to sama doladovala :-)
ullicnik ullicnik 13.6.2011 07:11  18951
anka: vypadá úžasně, pokud je to tvuj vytvor, tak super práce :)
shelle Shelle - Good Service 12.6.2011 23:18  18950
A co ten Guiness, ja nemam rada pivo, ale asi nejakemu pivari bych to udelala. Ocenil by to?

Ja se ted chystam na Butterscotch Marshmallow bars na strance 182 a hlavne zopakovat chocolate chips whoopie pies, to mi z toho vseho zatim chutnalo nejvic. A pak asi lemon&poppy seed loaf.

A cupcakum se nedivim. Obcas jsem v CR nejaky mela a byly desne suche a dost fuj, ono teda i tady ze samosky je vetsinou nic moc. Ale ty jejich :) A kamaradka ted byla v NY a byla v Magnolii, kde prave proslavili ty red velvety v Sexu ve meste a pry se s nasim nedal srovnat. Ze take sussi a nic moc frosting. Ale brownies pry exkluzivni :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt