Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.6.2011 15:32  18971
Když ono to jinak naž zkouškou nepoznáš, samotná odrůda ti nic neřekne, záleží, co je to za cateringovou firmu, třeba zrovna vínu rozumí a dají si na něm záležet. Ono taky dost záleží, jak to víno skladují (zvlašť jestli je to rozlévané sudové) a jak bude vychlazené.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.6.2011 15:29  18970
Anka [18969]: Nebo by ti mohli vzorek poslat ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.6.2011 15:27  18969
Sirin [18968]: Jako že bych si zajela do Chebu na dvojčičku? Hehe.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.6.2011 15:24  18968
Já bych navrhovala ochutnat vzorek a pak se rozhodnout, popřípadě nechat někoho "vyzkoušeného" ochutnat.
shelle Shelle - Good Service 16.6.2011 15:22  18967
Anka [18965]: Tak zjisti, co to je za znacku, rocnik a tak.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.6.2011 15:21  18966
No, frankovka a muller jako asi dobrý, ale může být špatná frankovka a dobrá frankovka.-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.6.2011 15:06  18965
Sirin [18964]: To by nebylo lepší. Cateringová firma by si pravděpodobně naúčtovala korkovné, já bych musela řešit s vinařstvím, ještě ke všemu se to koná v Chebu a vůbec tahle akce není kvůli žrádlu/pití, je to odborný seminář, odpoledne po práci, lidi si poslechnou přednášky, ďobnou do večeře a poběží domů psát s potomstvem domácí úkoly. Není to mejdan.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.6.2011 14:58  18964
Anka [18963]: Podlě mě by bylo nejlepší zavolat do některého ozkoušeného moravského vinařství, jestli by ti nedovezli pár litránků svého sudového vína. I když vinaři jako Veverka, Sůkal, či Malánik už před měsícem vypadali, že v sudech jim nic nezbylo. ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.6.2011 14:54  18963
Prosím o pomocNa takový malý raut po jednom semináři pro doktory mi cateringová firma navrhla víno:
červené - frankovka
bílé - muller thurgau
(víc k tomu nenapsali)

Vínu vůbec nerozumím, potřebuji tam něco, co "znalce" zásadně neurazí, ale také to nebude mrhání penězi, když většina jich rozezná stejně jen bílé od červeného. Bude to normálně rozlévané do skleniček, žádný velký mejdan. Prostě aby to nebyla úplně sračka. Pokud se to dá takto sortovat podle odrůd. Podle značek (vinařství) si to asi úplně vybírat nemůžu.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.6.2011 21:40  18962
třeba takhle
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.6.2011 21:38  18961
my takhle jak popisuješ mívali zmrzlinovou bombu
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.6.2011 21:21  18960
Dnesni vecere - morsky vlk a koprove brambory :-)

Ale mela bych dotaz, predevsim k mistnim cukrarum - jednou jsem v nejake kucharce videla recept na dort ve tvaru polokoule, ktery mel vydlabany vnitrek a nejakou ovocno-necojakotvaroho/slehacko/jogurto napln a byl tem jeden platek testa a uzaviral to dalsi platek testa. A ted tu kucharku nemuzu najit :-( Myslela jsem si, ze to bylo v Mary Berry, ale ne :-( Nevite nekdo, jak se to specialne jmenuje? abych si nasla postup na google...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 13.6.2011 14:19  18959
Shelle [18950]: Moc dobrý, imho lepší než red velvet - chuťově podobné, ale víc šťavnaté.
ullicnik ullicnik 13.6.2011 10:58  18958
kvitko:ten Albert magazin je dobrej, slusny recepty a obsahove taky zadna bída.
ullicnik ullicnik 13.6.2011 10:57  18957
Anka: to me zase plotna neni cizí :) a tyhle cokoladovy ja muzu, tak asi jo, kdyz je dobrá reference. Třtinovej tam dam taky, boť ho mam rad a mam ho doma.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt