Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub Káva [ŽP: 8 týdnů] (kategorie Koníčky) moderují mrcos, Wronski.
Archiv
Kávové linky:
Káva - velmi pěkná přehledná slovenská stránka. Obsahuje mimo jiné celou řadu různých receptů na kávu i rozbor nakolik káva škodí či prospívá.
History of Coffee - stručná historie kávy. Stránka obsahuje dva obrázky velmi zajímavého kávového nádobí.
Recepty - italské recepty na přípravu kávy
Káva z cibetčího trusu - jen pro odvážné
Jak správně připravit nápoje z espressa
Kava.cz

Čajovna - spřátelený klub o čaji

Doporučené podniky:
Kafírna Dogvill – Boskovice; Kovárna pro radost – Kytín; Al Cafetero – Praha; Pražírna – Praha; Café Society – Nymburk
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 09:51  1917
Ten tamper mě na tom štve nejvíc, protože je to "personifikovaný" dárek (a ne levný).

Každopádně zvenu je to moc hezké ;) Hluk mi přijde větší než od stařičkého plastového Bosche, který jsme měli, ten nezněl jak fabrika na plechovky :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.4.2013 09:41  1916
ES8010Páka má nestandardní rozměr, nevejde se mi tam 53mm tamper, dodávaná sítka mají dvojité dno a na spodku jen jednu malou dirku (udělá jarovou pěnu i ze standard směsi); zatím jsem nepochopil, jak se to čistí. Těsnění påsobí na dotek jako silikon a nejspíš má nějaký exotický profil. Když netrefím mletí nebo množství, zåstane ještě nějakou dobu v páce tlak, takže při vyndání ustříkne bahno a zaprasí těsnění (není ventil).
Zásobníky na vodu i na "odkapání" jsou dostatečně velké (2,2 l a 1 l), takže s tím nemusím stále manipulovat. Dobře se myje, na povrchu je nerez (pod povrchem plast, včetně bajonetu hlavy).
Provedení se mi v rámci cenové kategorie zdá tak nějak normální, navrch koukatelný design, vevnitř čína.
Jestli z toho poleze kafe, to si zatím netroufám odhadnout, to chce čas :)
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 16.4.2013 07:39  1915
WronskiDobrý! Tak se těším na report za nějakou dobu. :)
ullicnik ullicnik 16.4.2013 07:32  1914
Wronski [1909]: Hezké :) zvažuji návštěvu :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.4.2013 21:41  1913
Jj, tak nějak. Plus ještě jsem si musel zkusit dávkování. Je k tomu odměrka, a musím si ještě s pomocí váhy ujasnit, jestli v odměrce má být kafe volně, nebo trochu umáčknuté, a hrubost mletí tomu přizpåsobit.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.4.2013 21:15  1912
Jo, na každý kafe je to trošičku jinak. Třeba na Haiti mi nejlepší poměr vychází pomlet cca 2:1 při pozicích 11 a 10 (beru to tak, že ten puntík nahoře uprostřed je jako na hodinách dvanáctka). Všechno pomlet na 10 - teče špatně, všechno na 11 - teče poněkud rychle :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.4.2013 21:09  1911
Vanda [1910]: Musel jsem poladit mlýnek.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.4.2013 21:07  1910
Anka [1908]: 8 otázek správně - ano, blbě byly dvě o našlehaném mlíku

Wronski [1909]: Júúú, ty se máš :) A co pomohlo na to řídký kafe?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 15.4.2013 19:53  1909
Ode dneška s náma bydlí CATLER ES8010.
První kafe bylo trochu řídké, při druhém jsem to ucpal, pak zrní došlo a musel jsem nasypat z jiného pytle. Třetí bylo ještě řidší, až čtvrté vyšlo super :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.4.2013 18:30  1908
Jak dobře znáte kavárenskou latinu? Vyzkoušejte se v malém testu.
Já dost propadla, jenže my se o ta råzná mléka, šlehačky a pěny våbec nezajímáme.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 24.3.2013 16:55  1907
Jj, kafe tam dělat neumí, ale teď jsem v jejich pobočce byla včera v Luzernu a bylo to jen o chlup lepší než v Praze. Spíš taky nedoporučuji, leda jako nouzovka, pokud se člověku nechce dávat v okolních podnicích kolem 50 Kč za něco lepšího.
cent 24.3.2013 16:52  1906
Já bych v Tchibu ani nečekal, že mi tam bude prodavačka, která se akorát naučila ovládat kávovar, radit s kávou. Stejně jako bych si nenechal radit s elektronikou v Datartu. Koupil jsem jejich kafe jako nouzovku, a i když jsem nic nečekal, tak mi dost zachutnalo, takže pro příště nemám problém jít někdy pro kafe do Tchiba :)

Ale přímo na místě mi nikdy moc extra nechutnalo; nejvíc mě dostalo, když jsme si tam objednali capuccino. Dala přede mě 'espresso' (asi dvojnásobný objem), tak říkám, že jsme chtěli capuccino. Ona že jo, že ještě neskončila. Nalila tam mlíko a dotvořila to našlehaným mlíkem, který tam dala lžící. Což je u nich standardní postup, jak jsem včera zjistil.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.3.2013 16:03  1905
Doubleshot je våbec kapitola sama pro sebe...
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 24.3.2013 15:44  1904
Já to neospravedlňuji, ale někdy je možná krabice lepší a objektivnější, než lidský dojem od nějaké paní prodavačky, co před tím dělala třeba v masně.
Ozkoušený mám double shot, kde si s tím človíčkem, co píše popisky taky v chutích občas těžce nerozumím, občas se trefí. Ale na směskách typu tchibo není moc co zkazit, protože chutě nemají våbec tak složité.
susan Susan There's just so many things - that I can touch. 24.3.2013 15:42  1903
A kafe tam teda taky moc dělat neumí. :)

[ 24 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt