Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 21.7.2011 09:40  19082
DotazV cem se lisi chlebova mouka od klasicke?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 20.7.2011 19:53  19081
Pravděpodobně proto, že začnou kvasit.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 20.7.2011 19:30  19080
Paní Scalexovou jsem včera nutně potřebovala v kuchyni, když se dcera zvencla, že upeče kamarádkám dort.
Chtěla jsem se zeptat. Ve staré kuchařce z 50. let bylo napsané, že ovocné sirupy nevařené jsou méně hodnotné než vařené. Trochu mě to překvapilo, protože jsem si myslela, že v té nevařené/višňové/šťávě musí být víc vitamínů. Dokázal by mi to někdo vysvětlit, proč to tak je?
gvi 16.7.2011 22:00  19079
Paní Scalexová by se výrobou dortů zjevně mohla úspěšně živit, nádhera...
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 13.7.2011 07:50  19078
Zdravím paní Scalexovou, dorty umí moc hezké. U mě vede "Vše nejlepší babi" a atomový hlásič. :-))
shelle Shelle - Good Service 12.7.2011 11:00  19077
Scalex [19069]: Pani Scalexova velmi sikovna.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.7.2011 07:06  19076
Sice jsem dort nikdy nepekla, ale děcku nějakej snad zvládnu. Ono hlavně, že na něm bude svíčka případně něco prskacího a radost bude taky veliká:-)))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 11.7.2011 15:26  19075
Tigo [19070]: "myší" dort jsem taky pekla, když byli klukovi 3 - takže tam měl tři myši. Ono je to fakt jednoduchý i na výrobu těch myšiček :)

a dorty paní scalexové jsou hezké :) kromě myších se mi líbí ten zelenobílý svatební a pro babičku
ziggy 11.7.2011 12:53  19074
phanny: dva a půl tisíce za dort mi příjde skoro dost :-) jako uznávám že je na tom práce a tak a ted když mi to ta cukrářka vysvětlila, tak to jako už chápu, ale když jsem to viděla prvně před týdnem, tak jsem jako čuměla :-)
já nakonec synovi sehnala dort dle mých představ za 950,- .. manžel stejně trochu hlasitěji polknul, když jsem mu to včera říkala :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.7.2011 12:26  19073
Scalex [19069]: Co je odvážná konstrukce?
Jinak stačí dát mezi patra kousek kartonu a napíchat tam špejle - na způsob pilotů. Doporučím zakoupit libovolný výroční katalog Wilton, tam je to hezky vysvětlené.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.7.2011 12:19  19072
ziggy [19071]: co jsou šílený ceny?
ziggy 11.7.2011 10:50  19071
já se ted bavila s jednou cukrářkou (bývala profi a ted už je na odpočinku a říkala že ty šílený ceny fakt dost odpovídají realitě ..

manka: díky, já mezitím objednala tady: http://www.karlikovy-dorty.cz/ snad se jim zadaří, ale to co mají na webu vypadá pěkně, a komunikace s nima je bezvadná ..
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.7.2011 10:21  19070
Scalex [19069]: Mysi, vzdycky jsem chtela dort s mysma!
scalex Scalex 11.7.2011 10:08  19069
Žena je nadšená dortová amatérka, galerii dortíků má tady - kvalita je různá, v galerii jsou promíchané dorty aktuální i dorty staré nějakých 7 let, takže ty novější už jsou lepší. Až bude phanny pořádat nějaký workshop, tak ji tam pošlu, aby okoukala nějaké techniky - hlavně jak udělat různé odvážné konstrukce tak, aby se to celé nehroutilo.
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 11.7.2011 09:02  19068
Proc tam cukrarka udelala uvozovky jsem taky nepochopil.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt