Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.8.2011 17:26  19159
tomu se u nás říká mirabelka. Ryngle je v naší kultuře to-

bývá i zelená varianta.
Špendlík je něco úplně jiného, už dost vzácný, téměř všechny stromy už tady pochcípaly. Jsou málokde vidět. Tuto debatu jsem tu vedla před několika lety, vidím, že marně.
Kokosku, kde jsi??? o)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.8.2011 17:22  19158
špendlíků je teda všude hafo, to jo:-)
alchymista 4.8.2011 17:00  19157
Anka [19156]: tj, "tohle" jsem teď viděl i na sídlišti na Stodůlkách, vypadá to jako zplanělá bluma.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2011 16:50 - Oblíbené kluby (21:40) 19156
Toto je tu vysloveně plevel (říká se tomu špendlíky), co roste po příkopech atd. Žluté i červené. Vyšlechtěnější verzi s většími plody pak babička normálně měla na zahradě, plody vypadaly nějak takto. Fakt tu tento typ plodů potkávám tak nějak běžně.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 4.8.2011 16:48  19155
Joey314 by mohl vědět, jak se co jmenuje.
alchymista 4.8.2011 16:47  19154
kvitko [19152]: možná mezi českýma blumama a moravskýma rynglema nebude hlavní rozdíl v barvě, ale v obsahu cukru, což je pro pálení docela zásadní :)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 4.8.2011 16:47  19153
Mluvíte o renklodách? Prunus insititia?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.8.2011 16:42  19152
Nikdy nevím, jak se která "bluma" správně jmenuje. Ryngle jsou žlutý, zelený nebo červený? Ty malý nebo ty velký? Nebo všecky?:-)
alchymista 4.8.2011 16:38  19151
ryngle jo?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2011 16:36 - Oblíbené kluby (21:40) 19150
Alchymista [19149]: Kde jsi přišel na to, že to v Čechách neroste, probůh?! Vždyť to tu roste jako plevel...
alchymista 4.8.2011 16:34  19149
tilka [19147]: Asi nemá, nic takovýho v Čechách neroste a Moraváků je tu málo :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2011 16:29 - Oblíbené kluby (21:40) 19148
tilka [19147]: Ba ne! Tam se naopak řeší kvalita i tuzemáku!
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.8.2011 16:00  19147
Jéžiš...Oblíbenci klubu Opilství a výtržnosti prominou,ale tváří se, že by vypili aj mrtvému z ucha....
Zkusím znovu vznésti dotaz, jestli někdo ze zde přítomných vyrábí pálenku z ryngótů a má s ní dobré zkušenosti. Nemíním sbírat jak idiot 14 dnů ryngle obsypané vosami, dělat kvas, zaplatit hříšné peníze za vypálení a pak zjistit, že se pálenka může vylít do kanálu.
ullicnik ullicnik 4.8.2011 14:39  19146
Ono se může pálit nějak jinak? :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.8.2011 14:37  19145
tilkaExistují komerční pálenice, tam to doneseš a oni ti to za drobný poplatek vypálí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt