Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
cova 5.8.2011 08:04  19173
vinylPředpokládáš správně...:-) Manželka a mladší dcera je taky nejí, hodovat budeme se starší dcerou, která je miluje stejně jako já. Jen mě moc nebaví to čištění...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 08:00  19172
mušlePředpokládám slávky. Taky se po nich můžu utlouct, ale žena je nemusí, takže si je dávám jen když jsem sám doma :-)
cova 5.8.2011 07:49  19171
Dnes po šichtě vyrážím do Makra na mušle, dostal jsem na ně takovou chuť, až z toho mám třes...:-) Budou na česneku, víno, bagetka, sosík, uff... Kdo má rád, tip na překvapivě levnou a skvělou večeři - cca 1kg pro dva 80,-Kč.
alchymista 4.8.2011 23:05  19170
Vanda [19166]: Jde dělat taky z brambor nebo z řepy /viz ullicnik/ :)
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 4.8.2011 21:03  19169
Ty obyčejné "špendlíky" kolem cest jsou myrobalány... zrovna nedávno jsem to řešila, ale my tomu taky říkáme špendlíky :o)
kokos kokos 4.8.2011 20:30  19168
Kokosek je tady, tj. ve Slezsku - do debaty o špendlíkách už nejdu. Každý tady mluví jak mu huba narostla a tak to má být, tak je to správné.
Jinak ryngle se normálně u nás pálily, prý slivky to nejsou. Ale tam kde je trnek málo se to pije. Tož tak.
ullicnik ullicnik 4.8.2011 20:26  19167
Když de dělat z brambor...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.8.2011 20:03  19166
ach jo, teď se nezbavím tohodle: na kilo cukru kilo hoven...
triss triss 4.8.2011 19:40  19165
tilka [19159]: simtě, zkvasit a vypálit se dá všechno, rynglovici jsem snad viděla i na farmářských trzích, ale pro pálenky, vyjma whisky nemám buňky, takže chuť neposoudím, ale špatné to nebylo
alchymista 4.8.2011 19:11  19164
Ukrajinci ostatně pálí Samohon přímo z cukru, páč by ho byla jinak škoda.
alchymista 4.8.2011 19:04  19163
OK!
Tilko, jestli je to u Vás dost sladký, dá se to udělat z jakýhokoliv ovoce dobrý.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2011 17:37  19162
tilka [19161]: Však jo, já reagovala na Alchymistu.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.8.2011 17:32  19161
Hehe, dokonce stejný obrázek, já odkaz předtím přehlídla, sorry.
No, že se pěstuje je jedna věc, ale jestli je z toho dobrá pálenka - věc druhá.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.8.2011 17:28  19160
tilka [19159]: Však si klikni na druhý odkaz v mém příspěvku. Je tam to stejné, co ukazuješ ty. To tu také umíme pěstovat, i když jsme v Čechách :)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.8.2011 17:26  19159
tomu se u nás říká mirabelka. Ryngle je v naší kultuře to-

bývá i zelená varianta.
Špendlík je něco úplně jiného, už dost vzácný, téměř všechny stromy už tady pochcípaly. Jsou málokde vidět. Tuto debatu jsem tu vedla před několika lety, vidím, že marně.
Kokosku, kde jsi??? o)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt