Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 5.8.2011 10:06  19194
vinyl [19176]: Jehneci kotletky jsme meli tuhle u znamych, no to byla mnamka. Jinak nejvic kupujeme neco z teto rady.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 10:01  19193
CovaNo, záleží, kolik toho uděláš, když mažeš tlustou vrstvu je to celkem výživný :-)
ullicnik ullicnik 5.8.2011 10:01  19192
vinyl: na tataráka chodim relativne casto, na skrabani jsem jeste nedostal odvahu, umim so zive predstavit jaky to je. Uz jsem si dohodnul mlejnek, tak na to zase nedojde.

vinyl/Cova: Macek by tam mel mit vic receptu s liškama, podle vseho na ne chodi casto a ma je rad.
cova 5.8.2011 09:56  19191
Kanapky s liškama - to by určitě šlo (a vyzkouším), ale spíš jako chuťovka k vínu. Díky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 09:53  19190
covazapoměl jsem do té pomazánky ještě ještě citron:

"kanapky s liškama" : nejlíp čerstvě upečená bageta,nakrájená kolmo, přepuštěný máslo smícháš s Philadelfii nebo Bukem, citronovou kůru a šťávu z citronu, namažeš tím bagetu, lišky uděláš na pánvi, v půlce přihodiš hrst čerstvého tymiánu, pak pokladeš na kanapky a zasypeš čerstvým tymiánem. Skvělě se k tomu hodí sekt. Copyright Miroslav Macek
cova 5.8.2011 09:52  19189
vinylV nabídce je momentálně vanička 400g za 142Kč, tj. 355/kg.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 09:51  19188
trissTo není tolik, čekal jsem tak 400. Ale já si příští týden zase nasbírám :-)
triss triss 5.8.2011 09:49  19187
vinyl [19185]: na náplavce na trzích je mají krásný za 290 kč/kg
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 09:49  19186
Koukám, že Macek je specialista na lišky :-)Ale bál bych se, že v těch karabnátcích se lišky chuťově ztratí, jsou velmi jemné.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 09:47  19185
ullicnik: já myslel, že to škrábeš často, proto jsem to říkal, že jsem možná někde udělal chybu. Umlít stačí jednou. Tatarák z tuňáka je vynikající, ten ale stačí nakrájet na malý kostičky.

cova: pro zajímavost, kolik stojí kilo lišek? Letos už jsem márkrát měl, ale jen nalezený vlastnoručně, nejčastějc dělám právě s rizotem nebo těstovinama. Ale geniální jsou "kanapky s liškama" : nejlíp čerstvě upečená bageta,nakrájená kolmo, přepuštěný máslo smícháš s Philadelfii nebo Bukem, lišky uděláš na pánvi, v půlce přihodiš hrst čerstvého tymiánu, pak pokladeš na kanapky a zasypeš čerstvým tymiánem. Skvělě se k tomu hodí sekt. Copyright Miroslav Macek
cova 5.8.2011 09:41  19184
ulicnikDíky za odkaz, určitě to nevypadá (a nechutná) zle, ale když já víc tíhnu spíše k tomu středomoří... :-)
ullicnik ullicnik 5.8.2011 09:36  19183
http://www.macekvbotach.cz/karbanatky-s-liskami/
cova 5.8.2011 09:33  19182
LiškyKdyž už budu v tom Makru, mají v nabídce i čerstvé lišky, chystám se zakoupit a zítra k obědu s nimi něco dobrého spáchat - zřejmě risotto, ale pokud byste měli tip na něco zajímavého a chuťovými buňkami prověřeného (mimo klasických úprav "na smetaně" apod.), rád se nechám inspirovat.
ullicnik ullicnik 5.8.2011 09:28  19181
Zrovna si řikám, že jim jako předkrm tak 100g-200g naškrábu, ale když řikáš jaký to je, tak bych to snad odnesl k mámě aby mi to párkrát umlela... Škoda že nemám tuňáka, nebo lososa, udělal bych jim tatarák z lososa.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.8.2011 09:24  19180
ullicnikK tomu škrábání. Jednou jsem svíčkovou zkoušel škrábat, byl to děsný voser a výsledek vůbec nestál za to, zůstaly tam větší kousky. Běžně tatarák dělám ze zadniho, který umelu a výsledek parádní za zlomek ceny.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt