Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.8.2011 11:20  19212
Tigo [19210]: jaky mas novy pristrojecek?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 11:19  19211
Ja tu prave mam suroviny, ale nevim poradne, co s nima. Na nejake michani "od oka a podle chuti" jsem jakasi tupa.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 11:19  19210
To je fuk, kam to cpete, muze byt i normal testo, jen tu mam listove, tak ho chci nejak zuzitkovat a vyuzit zaroven novy pristrojecek.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2011 11:16  19209
Wronski opovrhuje listovým těstem, takže nedělá. Ale jinak bych se vykašlala na recepty a dávala co dům dá nebo na co dostanu chuť a asi ti nejde o to, abych tu vyjmenovávala sto surovin, které lze různě kombinovat.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 11:13  19208
Btw s temi recepty na naplne jste me tedy zklamali, to tu nikdo krome Covy nic takoveho nedela?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.8.2011 09:59  19207
kdyby nekoho zajimal

Výborný univerzální recept na bublaninu
• 3 celá vejce
• 1 čtvrtlitrový hrnek pískového cukru
• 1 čtvrtlitrový hrnek smetany
• 2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky
• 1 prášek do pečiva
• tuk a mouka na vymazání plechu
Vejce prošleháme v míse s cukrem (metličkou či vidličkou), vlijeme šlehačku, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a připravíme lité těsto. Pečicí plech vymažeme tukem, vysypeme moukou. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a bez otálení vložíme do horké trouby. V horkovzdušné troubě je za 20 minut pečeno.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.8.2011 09:58  19206
Ja tu mam posledni kousek rybizove bublaniny, zkousela jsem novy recept, se smetanou, a dobre je to, jen mi prislo, ze malo vybehla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2011 09:54  19205
Tigo [19204]: Ještě jsem to těsně před strčením do trouby celé lehce posypala třtinovým cukrem a to byl imho dobrý tah. A dnes je to celé takové hodně vláčné, ňam ňam.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.8.2011 22:17  19204
Anka [19203]: Jj, koukala jsem, jak jsou pekne navrchu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.8.2011 18:29  19203
Učinila jsem po kus a dala do těsta hooodně skořice a prdopeč do perníku. Nevím čím to, jestli tou skořicí, ale tentokrát se švestky vůbec nepropady.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 5.8.2011 18:27  19202
f94ykclg.jpg
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.8.2011 16:57  19201
Shelle [19200]: Tady v sudetech to ještě hodně dlouho nebude :)
shelle Shelle - Good Service 5.8.2011 16:54  19200
phanny [19199]: Nekdo nam rikal, ze to kupuje i v CR, ale nevim kdo a nevim kde.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.8.2011 16:49  19199
Shelle [19194]: Uáááá, dry-aged beef. Já tady chci mít anglický obchody!

Ad lišky - to je zrovna houba která mě neoslovila. Je to takové nijaké (ale ten recept na kanapky zkusím)
cova 5.8.2011 10:48  19198
O brambůrkách jsem sice psal jako o zvěrstvu, ale v Makru jsem objevil "Pravé hospodské brambůrky" - výroba někde v Teplicích a sem tam k pivu navečer v knajpě se to dá... :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt