Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 11:28  19218
Anka [19214]: OK :)

Mam tu mlete hovezi, kureci prsa, eidam, mozzarellu, loupana rajcata, vajicka, kureci salam, kapary, kus sunky vcelku, cerstva rajcata, brambory, kuskus, kysele kukuricky, mrazeny hrasek, povidla, plechovkove broskve, plechovkove mandarinky, tresnovy kompot, tvaroh, smetanu, med :)

Plus klasiku jako cukry, mouky, oleje, mliko, maslo...
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.8.2011 11:27  19217
Nebo tak:

anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2011 11:23  19216
ullicnikTAK
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 11:23  19215
zblunce [19212]:
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2011 11:22  19214
TigoTak řekni suroviny a my ti to namícháme :)
ullicnik ullicnik 9.8.2011 11:21  19213
Jak dělá wronski štrůdl?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.8.2011 11:20  19212
Tigo [19210]: jaky mas novy pristrojecek?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 11:19  19211
Ja tu prave mam suroviny, ale nevim poradne, co s nima. Na nejake michani "od oka a podle chuti" jsem jakasi tupa.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 11:19  19210
To je fuk, kam to cpete, muze byt i normal testo, jen tu mam listove, tak ho chci nejak zuzitkovat a vyuzit zaroven novy pristrojecek.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2011 11:16  19209
Wronski opovrhuje listovým těstem, takže nedělá. Ale jinak bych se vykašlala na recepty a dávala co dům dá nebo na co dostanu chuť a asi ti nejde o to, abych tu vyjmenovávala sto surovin, které lze různě kombinovat.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 11:13  19208
Btw s temi recepty na naplne jste me tedy zklamali, to tu nikdo krome Covy nic takoveho nedela?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.8.2011 09:59  19207
kdyby nekoho zajimal

Výborný univerzální recept na bublaninu
• 3 celá vejce
• 1 čtvrtlitrový hrnek pískového cukru
• 1 čtvrtlitrový hrnek smetany
• 2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky
• 1 prášek do pečiva
• tuk a mouka na vymazání plechu
Vejce prošleháme v míse s cukrem (metličkou či vidličkou), vlijeme šlehačku, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a připravíme lité těsto. Pečicí plech vymažeme tukem, vysypeme moukou. Předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a bez otálení vložíme do horké trouby. V horkovzdušné troubě je za 20 minut pečeno.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.8.2011 09:58  19206
Ja tu mam posledni kousek rybizove bublaniny, zkousela jsem novy recept, se smetanou, a dobre je to, jen mi prislo, ze malo vybehla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.8.2011 09:54  19205
Tigo [19204]: Ještě jsem to těsně před strčením do trouby celé lehce posypala třtinovým cukrem a to byl imho dobrý tah. A dnes je to celé takové hodně vláčné, ňam ňam.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.8.2011 22:17  19204
Anka [19203]: Jj, koukala jsem, jak jsou pekne navrchu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt