Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.8.2011 18:24  19375
"Pravá americká" skořicová buchta hotová. Ty uvozovky píšu proto, že djsem tam oproti receptu dala půlku cukru a 2/3 másla, ale i tak to je sladký jako cecek a ten tuk tam taky vůbec nechybí. Jestli Američni běžně jedí takhle, tak s enedivím, že tam je tolik tlouštíků.
shelle Shelle - Good Service 9.8.2011 18:01  19374
zblunce [19371]: Koukni tady
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.8.2011 17:57  19373
Když píšou v americkém rceptu "bake at 350, tak asi myslí Farenheita, že jjo? A kolik to je Celsia? (peču to na klasických ůbuchtových" 170).
shelle Shelle - Good Service 9.8.2011 17:55  19372
zblunce [19371]: Ja mam velke placky a ty krajim na tri dilky, neni to tasticka, ale to podle me neni ani z toho stroje. Mozna to ma okraje lepe u sebe, ale kdyz to precpes, tak ti to pak vypada take.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.8.2011 17:51  19371
Shelle [19349]: jako ze to rozkrojim tak, ze to nevypadava ani ze stran? ze jsou vsechny tri strany slepene - takze je to vlastne takova tasticka? jak se to na panvi dela?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 17:26  19370
Tak tady je druha a treti varka :)DSCF7425

Ty mensi vepredu jsou starsi, v prubehu jsem se ucila tam spravne a hlavne rychle davat testo, jak je to rozzhavene, tak se rychle smrskava :) Ty posledni uz maji nejaky naznak toho spravneho okraje. Prvni ctyri jsme hned snedli, dobre je to :) Posledni dva se jeste pecou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.8.2011 17:20  19369
Shelle [19365]: Mimojiné z těch na uhlí dělaj plynové. Ale je to zakázková výroba, takže si můžeš vybrat jak palivo, tak barvu, tak velikost.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 17:16  19368
Foxka [19366]: Pecte 28 - 32 minut, to je pekny :)
shelle Shelle - Good Service 9.8.2011 17:14  19367
Foxka [19366]: Ja minule take uz dala mene cukru do whoopinek, je mi z toho spatne, kdyz to tam sypu.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.8.2011 17:12  19366
Jdu páct tohle: http://cookinupnorth.blogspot.com/2011/07/cinnamon-roll-cake.html
Jen americká známá na facebooku upozorňovala, že by tam příště dala tak půlku cukru oproti receptu, tak to udělám taky tak.
shelle Shelle - Good Service 9.8.2011 17:11  19365
phanny [19361]: My to nemame kam dat :) A to asi hodne zere, kdyz to stale jede, co?

Renovuji teda ty plynove, ne na uhli?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2011 17:11  19364
A teď přišel čas na chleba se sádlem a se škvarkami. (A troškou cibulky a pepře a soli.)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 17:11  19363
Shelle [19360]: Jo, zrovna tu kvilim, ze by se to knam uz neveslo.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.8.2011 17:09  19362
Já o víkendu jeden přístroj zničila - po douhý době jsem chtěla umlít(nebp teda nasekat) maso na robotu a spálila jsem motor. On ale blbnul už dávno, tak putoval do popelnce.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.8.2011 17:07  19361
Anka [19356]: No, to mělo smysl u kamen na dřevo/uhlí. Tohle dělaj na plyn i elektriku a nechávaj to taky běžet furt. Ono se to na provozní teplotu zahřívá hodiny :)

Tessien [19359]: Pokud byste chtěli repas, mám v UK kamaráda kterej se tím zabývá. Výsledek jejich renovace je k nerozeznání od nového, cena poloviční.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt