Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.8.2011 14:08  19398
zas jedna takova blbinka, prevzato z Okouna :)
triss triss 10.8.2011 13:46  19397
Ještě k přístrojům, pořídila jsem si rýžovar a jsem z něj u vytržení, tak přesně uvařenou rýži se mi prostě vařit nedaří. Jasmínová, basmati, sushi, obyčejná uncle bens, všechno naprosto dokonalé.
Dále mám tyčový mixér (toho času čistě řízením osudu dva), topinkovač, mikrovlnku a domácí pekárnu z druhé ruky, až na jeden z tyčáků vše pořizovací cena pod 750 Kč. Varnou konvici toho času nepoužívám, mám indukční dvouplotýnku a místo na 170 cm široké lince včetně dřezu se cení.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.8.2011 21:42  19396
šlehačku 33% vychladit, misku vychladit, šlehat normálně metličkama ručním robotem, nejdřív pomalu, jak houstně tak zrychlovat a ke konci chvilinku šlehat co nejrychleji to jde. V momentě kdy houstne je dobré osladit, možno přidat i vanilkovej cukr. Lepší než z cukrárenskýho šlehače.

zblunce [19393]: Jsem myslel třeba na hrku s kafem. Než vezmeš lžičku, tak se půlka rozpustí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2011 21:29  19395
phanny Nejlepší šlehačka byla, když jsem dělala v cukrárně a byl tam na ni takový ten stroj. Výborná, máslová. Z těch občasných domácích pokusů je mi jen smutno. A ty mi ještě sebereš dětskou iluzi o té bombičkové. Vždycky mi jí prababička nastříkala plnou misku a posypala kakaem. A vůbec jsem k tomu nemusela žádné ovoce, což mi nutila babička - že když už musím nezdravou šlehačku, tak k tomu aspoň zdravé ovoce. Ale je vůbec nechutně výchovná...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 9.8.2011 21:24  19393
phanny [19392]: tak člověk si ji nedělá do zásoby, že? :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.8.2011 21:21  19392
Anka [19391]: Bombičkama šlehaná šlehačka je zlo. Nic to nevydrží, jen je toho hodně.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2011 21:05  19391
To jste mi připomněli, že jsem si chtěla pořídit takovou tu bombičkovou lahev na šlehačku, kterou mívala babička. Lepší doma dělanou šlehačku jsem neměla (nebo je to jen utkvělá představa z dětství:)). Nečekala jsem ovšem, že to bude tak drahá sranda. Ale asi si to koupím za body v e-shopu české spořitelny :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.8.2011 20:47  19390
Mlejnek na maso nemám, asi bych ho ani nevyužila. Spíš mlejnek na mák. Načatej pytlík kupovanýho mletýho za čas vyčichne a je hnusnej. Není nad čerstvě umletej mák. Asi napíšu ježíškovi:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.8.2011 20:43  19389
Lahve už ne. Teda dělaj, takový plechový, taky jsme ji měli, ale pak jsem u našich vyštrachala starou, ta je lepší.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.8.2011 20:43  19388
Bombičky se furt prodávaj.
shelle Shelle - Good Service 9.8.2011 20:15  19387
phanny [19386]: To bych na te panvi nikdy neotocila.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 9.8.2011 20:10  19386
Mexičani dělaj quesadillas z torlilly přeložené na čvtrtky - na půl a ještě jednou napůl.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 9.8.2011 20:09  19385
Shelle [19383]: Nooo! :) A jsou fakt vyborny, i kdyz esteticky to neni zadny vrchol, holt prvni. Ale uz aspon vim, jak na to :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.8.2011 20:09  19384
phanny [19382]: To je pravda, bez těch to také nejde :) Ale ty si chodím půjčovat k babičce.
shelle Shelle - Good Service 9.8.2011 20:08  19383
Tigo [19381]: Promiiiiin.

Tigo, ty mas ale krasne kolacky :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt