Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 17.8.2011 07:26  19441
Včera jsem dělal domácí máslo, bylo to opravdu raz dva. Když si vezmete nějaké lékařské rukavice (nebo jiné ale takové které neuvolňují divné zápachy a chutě) tak neni oni otrava to vymývání vodou. Nemít myčku, tak do toho ale nejdu:)

Bylinky jsem do toho zatím nedávál, protože jsem byl už moc líný natrhat něco na zahradě. Nicméně další pokus už bude bylinkový, lehce solený (zkusim šmytlík a/nebo bazalku).

Chuťově super, ale jestli je to nějak výrazně lepší než slušné kupované to bych neřekl.
ziggy 17.8.2011 07:01  19440
řeším takový problém, když dělám doma pizzu, tak si připravím těsto, ze kterého mám cca 5 korpusů, na dva dám ingredience a upeču a jsou supr, zbývající tři si upeču samotné a dám zamrazit (na rychlou večeři příjde vhod). problém je, že jak se ty tři korpusy nepečou zatížené ingrediencema, tak tak jako naběhnou a už to není to pěkné tenké těsto ale je to takové boulaté (i když to propíchám vidličkou) .. nenapadá vás někoho něco?neřešil jste to někdo taky? jako v zásadě to není nic strašného, ale chtěla bych to nějak dopilovat do dokonalosti :-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 16.8.2011 22:44  19439
(a jeste jsem chtel dodat, ze i v ramci te prave neni feta jako feta - jsou ruzne lepsi ci horsi druhy)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 16.8.2011 22:43  19438
Royal [19437]: rozdil v chuti je dost vyrazny. Jestli zrovna tobe bude ta prava feta chutnat o tolik vic, aby ti to stalo za to shaneni, to si samozrejme musis posoudit sam.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.8.2011 22:36  19437
Anka [19421]: Našla jsi nějaký rozdíl mezi "jakobyfetou" a tou opravdovou? Jako jestli má smysl se pinožit se sháněním té pravé, když ve vesnických samoobsluhách (Penny, Lidl) samozřejmě není.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.8.2011 22:32  19436
Propadl jsem závislosti na citronovou šťávu Limmi. Bohužel v Intersparu už ji nemají a nevím, kde ji hledat. Díky za případný tip.

http://www.boltonczechia.cz/potraviny?limmi
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.8.2011 22:13  19435
Mám pěkné čerstvé houby - děláte někdo hříbkový dressing? Jak?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.8.2011 15:55  19434
tenhle přesně beru i v Globusu
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2011 14:15  19433
Dělali. Ale tak jako na Lefkádě stejně nechutnaly :) Každopádně byly lepší, než z čehokoliv jiného.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.8.2011 13:49  19432
Dělali jste z toho tzatziky?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2011 13:34  19431
Je moc dobrý a hustý, neboj :)
ullicnik ullicnik 16.8.2011 13:25  19430
Díky moc, příště kouknu líp.

jen 10%?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2011 13:19  19429
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.8.2011 13:17  19428
Je to v kilovém kyblíčku, pěkně i s uchem :)
ullicnik ullicnik 16.8.2011 13:05  19427
Já byl na Vítězném náměstí a intenzivněji jsem hledal pouze v regálu s jogurty.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt