Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.8.2011 16:32  19452
Shelle [19450]: kam si mam jit stoupnout do fronty? A dostane se na me? :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 24.8.2011 15:56  19451
Doma máme jenom dřevěný prkýnka - jedno na maso, jedno na cibuli (a česnek), mnoho dalších na ostatní věci.
shelle Shelle - Good Service 24.8.2011 15:37  19450
Jaka matew prkenka?

Ja rozdavam Joseph&Joseph, ale sama mam tri drevena na zeleninu a chleba, jedno plastove na maso, druhe plastove na sladke. Nejka mam trauma, ze to drevene se rucne tak dobre neumyje, i kdyz by ho clovek mel jen na maso. Ale ja maso moc nekrajim, kdyz o tom tak premyslim.
ziggy 18.8.2011 09:23  19449
kdysi jsem zkoušela mrazit vykynutý těsto a jako nic moc .. lepší zamrazit korpus a pak dopéct jindy s ingrediencema ..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.8.2011 08:54  19448
ziggiJá teda s mražením těsta nemám zkušenost, ale proč nezamrazíš těsto a mrazíš upečenou pizzu bez ingrediencí?
ziggy 17.8.2011 18:42  19447
zatížené luštěninama? to už jsem někde slyšela .. ted jsem dopekla, nedopadlo to nejhůř, ale příště to zkusím, dík
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.8.2011 16:53  19446
Taky bych zatížila nějak tak:-)
frakira 17.8.2011 13:53  19445
ziggyco treba zkusit to upect stejne jako se pecou kolace, co se naplni az dodatecne? (zatizene lusteninama)
Nevim, mozna je to uplne stupidni napad, ale kdyz to funguje na kolac, na pizzu by mohlo taky..
ullicnik ullicnik 17.8.2011 07:35  19444
M. Macek napsal další recept s Liškama:

http://www.macekvbotach.cz/zapekane-brambory-s-liskami/
denise 17.8.2011 07:28  19442
Díky, vyrážím do Billy a Prahu dám tak za týden.
ullicnik ullicnik 17.8.2011 07:26  19441
Včera jsem dělal domácí máslo, bylo to opravdu raz dva. Když si vezmete nějaké lékařské rukavice (nebo jiné ale takové které neuvolňují divné zápachy a chutě) tak neni oni otrava to vymývání vodou. Nemít myčku, tak do toho ale nejdu:)

Bylinky jsem do toho zatím nedávál, protože jsem byl už moc líný natrhat něco na zahradě. Nicméně další pokus už bude bylinkový, lehce solený (zkusim šmytlík a/nebo bazalku).

Chuťově super, ale jestli je to nějak výrazně lepší než slušné kupované to bych neřekl.
ziggy 17.8.2011 07:01  19440
řeším takový problém, když dělám doma pizzu, tak si připravím těsto, ze kterého mám cca 5 korpusů, na dva dám ingredience a upeču a jsou supr, zbývající tři si upeču samotné a dám zamrazit (na rychlou večeři příjde vhod). problém je, že jak se ty tři korpusy nepečou zatížené ingrediencema, tak tak jako naběhnou a už to není to pěkné tenké těsto ale je to takové boulaté (i když to propíchám vidličkou) .. nenapadá vás někoho něco?neřešil jste to někdo taky? jako v zásadě to není nic strašného, ale chtěla bych to nějak dopilovat do dokonalosti :-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 16.8.2011 22:44  19439
(a jeste jsem chtel dodat, ze i v ramci te prave neni feta jako feta - jsou ruzne lepsi ci horsi druhy)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 16.8.2011 22:43  19438
Royal [19437]: rozdil v chuti je dost vyrazny. Jestli zrovna tobe bude ta prava feta chutnat o tolik vic, aby ti to stalo za to shaneni, to si samozrejme musis posoudit sam.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.8.2011 22:36  19437
Anka [19421]: Našla jsi nějaký rozdíl mezi "jakobyfetou" a tou opravdovou? Jako jestli má smysl se pinožit se sháněním té pravé, když ve vesnických samoobsluhách (Penny, Lidl) samozřejmě není.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt