Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.9.2011 19:14  19678
Anka [19677]: Pokud vim tak ta se take nezmenila, aspon doufam.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.9.2011 19:12  19677
Tigo [19676]: A co nadmořská výška?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 29.9.2011 19:10  19676
Mam takovy dotaz - delala jsem ted dvakrat za sebou babovku podle stejneho receptu, ze stejnych surovin (tedy stejne baleni masla, mouky, cukru...) a jednou mi vybehla s krasne hladkym dnem a podruhe se vyboulila a praskla. Cim to? I postup byl dodrzen uplne stejny, cas, teplota, rosny bod...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.9.2011 16:34  19675
To je čistě chlupatcovo. On s tím přišel, on to peče. Já to jen konzumuji.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.9.2011 16:33  19674
Musím pochválit wronského (anky) tažený štrůdl, vynikající!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.9.2011 16:26  19673
Jinak já dnes v jakémsi záchvatu upekla dort.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.9.2011 16:26  19672
U mě kouká z každého pokusu o knedlík nějaké to pšekvapení :)
ullicnik ullicnik 29.9.2011 14:35  19671
A už někdo vyrobil knedlíkový pšekvapení?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.9.2011 14:06  19670
To jsem netušila, jak se lidi s rejží k vyblbnou.
(Chápu to u italského rizota, u sushi,...)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 29.9.2011 13:48  19669
ad rýže - Propírám, nechám okapat alespoň 1/4 hodiny na sítu, opeču na másle, zaleju, dusím. Pokud smažím neokapanou, pak se mi stává to, co pavlajs. Krutě se připéká a láme.
Ale pytlíkovou dělám taky dost často... (lenivník)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.9.2011 07:37  19668
ullicnikUž jsem tu radu s hadrem a octem několikrát slyšela.
ullicnik ullicnik 29.9.2011 06:52  19667
phanny: nechutná pak syr po octu?

Shelle: zkusím, dík
shelle Shelle - Good Service 28.9.2011 22:16  19666
ullicnik [19664]: V syrarne mi radili pecici papir a ne v igelitu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.9.2011 21:31  19665
sýry lze uchovávat ve vlhkém hadru namočeném v octové vodě.
ullicnik ullicnik 28.9.2011 17:44  19664
urcite ne skutecne dlouho, je to třeba 20 nebo 30dkg, ale nerad bych to sedmý den házel do popelnice. Vzduchotesna krabicka se moc neosvedcila protoze se tam syr zapotil a zkazil. Mozna ta folie.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt