Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.10.2011 21:14 - Oblíbené kluby (22:40) 19735
Kolikrát já už na Lopuchu zmiňovala naši úžasnou domácí bůčkovou pomazánku... My do ní akorát ještě přimelem syrovou cibuli, ať to má šmak.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 9.10.2011 21:13  19734
Proč tu cibuli pečeš?
scalex Scalex 9.10.2011 21:12  19733

Kilo a půl pololibového bůčku (alespoň polovina hmotnosti by mělo být libové maso). Pokrájet na kostky, hodit do pekáčku. Nakrájet dvě velké cibule na hrubo, nakrájet 6-8 stroužků evropského česneku na proužky. Vše promíchat, podlít vlažnou vodou, osolit, opepřit, hojně posypat drceným kmínem. Dát péct cca na tři hodiny na 150 stupňů. Občas promíchat (tak jednou za 30-40 minut), v případě potřeby ještě trochu podlít vodou.

Po upečení nechat vychladnout a prohnat celý obsah pekáčku mlýnkem na maso. Vzniklou směs natírat na chleba (optimálně domácí), pojídat a zapíjet dobrým pivem.

Lahoda převeliká.

wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.10.2011 14:58  19732
Párkát to prohodila a bylo to dobrý!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2011 14:49 - Oblíbené kluby (22:40) 19731
zblunce [19730]: Musela jsem to pak smahnout trochu dýl a trochu podlévat vodou, aby to změklo. Ale dobré. Zůstala křupavá a zelená, ale nemusel to člověk žvejkat půl hodiny. K tomu byl steak z krkovičky (nenaklepaný, vysoký, osolený, opepřený, ocitronovaný) a brambory šťouchané s cibulkou na sádle.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.10.2011 12:01  19730
Anka [19729]: sparit a hned pod studenou vodu a jemne osmahnout na slanine...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2011 11:46 - Oblíbené kluby (22:40) 19729
Mám hlávkovou kapustu. Nakrájela jsem ji "jako zelí" a chtěla bych ji udělat k steakům z krkovičky nějak jednoduše, třeba jen restovanou. Prostě aby to nebyla dušená kejda. Máte to někdo vyzkoušené? Kapusta je poměrně tuhá záležitost...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.10.2011 16:23  19728
Mně to právě přijde zajímavý, že třeba balsamico a olivolej můžeš aplikovat najednou a v poměru, který si nastavíš - třeba na mozzarellu s rajčaty nebo na zeleninu nakrájenou jen tak na talíř, když si neděláš salát.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.10.2011 16:16  19727
Neni lepsi ocet/olej spis nalevat nez strikat (s vyjimkou teda postriku na panev/vymazani neceho, ale na to predpokladam tamtu vec nechces)?
shelle Shelle - Good Service 7.10.2011 15:01  19726
Vanda [19723]: Vypada to zajimave, jen bych mela obavy jak ty.

Ja nakonec kupuji tenhle a kdyz dojde, koupim novy. Ale ja nepotrebuji strikat ocet a tohle mam jen na panev.

tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 7.10.2011 14:36  19725
Cova [19722]: kvitko [19721]: Jj, ja si to myslela, jen jsem to nemela potvrzene.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.10.2011 13:09  19724
(píšu jako prase)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.10.2011 13:05  19723
Máte někdo zkušenost s tímhle postřikovačem? Líbí semi, že se dá nastavit poměr oleje a octa, že se dá stříkat samostatně jen olej, lípí se mi páčka na stříkání. Zajímalo by mě, jestli se to neucpává, jestli je to dobře čistitelné - předpokládám vyčistit jednou za čas nádobku a trysku, aby olej nezežluknul.
cova 7.10.2011 12:40  19722
To bych nedělal - barvy (např. OVO) by sice neměly být vyloženě zdravotně závadné, ale není to klasické potravinářské barvivo...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.10.2011 12:35  19721
To bych asi nezkoušela.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt