Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 11.10.2011 18:56  19759
Nepředbíhat jo.
kokos kokos 11.10.2011 18:56  19758
ziggy [19756]: Babica taky prý vařil v cizině :-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.10.2011 18:56  19757
ziggyTak ona Babica také vařil v zahraničí :)
ziggy 11.10.2011 18:55  19756
nevim čoveče, nejsem jako žádnej znalec, ale pán říkal, že vařil v severní itálii.. takže babica recept to podle mě neni .. taky nás učil caesar salát, a to co se tu dá objednat v českých restauracích se tomu ani zdaleka neblížilo ..
kokos kokos 11.10.2011 18:52  19755
Tak přiznám se, že taky dávám smetanu (taky tomu neříkám carbonara ale po uhlířsku) ale tohle je počeštěná itálie. Takže tam klidně i ten vývar.
ziggy 11.10.2011 18:50  19754
nojo, kurz pro deset lidí :-)) chce to dost vydělit :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.10.2011 18:40  19753
ziggy [19752]: Koukám, pán není troškař :)
ziggy 11.10.2011 18:38  19752
Tessien: jo, ráda carbonara vůbec ten kurz byl supr ..
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2011 18:28  19751
ziggy [19750]: nakopiruj a postni sem :)
ziggy 11.10.2011 18:26  19750
phanny, vinyl: jo, to jsem si taky dřív myslela .. ale byla jsem na kurzu italské kuchyně v Ola Kala a tam nám šéf poradil tuhle vychytávku se zeleninovým vývarem a je to fakt mnohem lepší než bez něj ..
ráda recept nakopíruju a někam postnu
kokos kokos 11.10.2011 18:04  19749
zblunce [19748]: ne pokazde tam musi byt chut masa... a to je právě omyl :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 11.10.2011 17:04  19748
vinyl [19744]: treba ted do thajske polevky a tak... ne pokazde tam musi byt chut masa...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.10.2011 16:57  19747
ziggyjasně, ale masový, ne zeleninový :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2011 16:40  19746
ziggy [19745]: špagety carbonara jsou špagety s opečenou pancetou a žloutky, žadný vývar tam nepatří a už vůbec ne omáčka :). Maximálně troška vody z vařených špaget.
ziggy 11.10.2011 16:28  19745
vývar do rizota třeba, ne? nebo na omáčku carbonara používám zeleninový vývar..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt