Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.10.2011 16:59  19776
ullicnik [19774]: Opravdu bez cibule a bez jakéhokoliv dalšího koření? Celej pepř/bobkovej list atp?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.10.2011 16:57  19775
Shelle [19773]: Ano, tak je to správně. Já teda žloutky se sýrem nešlehám a přidávám malinko vody ve které se špagety vařily. Ty žloutky se odpadním teplem ze špaget uvaří na měkko :). Jakmile to dáš na plamen, tak získáš přima šunkafleky :). Pokud nemáš ráda vajíčka na měkko, tak carbonara není pro Tebe.
ullicnik ullicnik 15.10.2011 16:57  19774
Plněný paprikyDneska jsem dělal plněný papriky podle receptu od babičky, respektive od jeji maminky. Povedlo se mi to, tak ho pošlu dál. V první řadě, plněný papriky se nemají co válet v rajský omáčce!

Plněný papriky:

- 0,5kg mletýho (50:50 hovězí a vepřový, nebo jen vepřový)
- menší hrnek rejže (nevařený!) - množství možno upravit dle chuti, ale patří tam!!
- tři oloupana masitější rajčata nakrájená nadrobno
- lehce osolit, opepřit, možno přitat nadrobno trochu petrželky.
-ručičkama prohníst

- směs nacpat do očištěnějch paprik a zašpuntovat (neni nutný)

- vyjde to tak na 7 solidních paprik!

-hodit do velkýho hrnce, zalejt do pulky (paprik) vodou (pokud jen voda, tak i trošku masoxu) a vývarem, lehce osolit a přihodit nakrájený cca 3 rajčata (nemusej se loupat) a přihodit malinko sádla (neni asi nutný)

- Vařit/dusit tak 30-40 minut, papriky sem tam otočit. Rajčata se rozvaří a daji tomu spolu s chutí paprik a masa tu správnou chuť, která NEMÁ nic společnýho s rajskou omáčkou!

- zahustit jíškou a podávat s knedlikem (domácim, nekupovat to zlo z obchodů)



Knedlík, jednoduchej, ale výbornej.

-půl litru hrubý mouky
-půlku sáčku kypřícího pršku
-1,4l mléka
-sůl
-1x vejce
-jedna houska/rohlík na kostičky
-možno přidat neuplněnajemno petrželku

-všechno smíchat (bez housky), když je z toho solidní těsto bez hrudek, tak přidat tu housku. Pak z toho uplácat šišku (pomoučit ruce, těsto a všechno čeho se těsto dotkne) a tu hodit do vroucí vody tak na 20 - 30 min. Čas je orientační, použijte sfistikovanou špejli.

Knedlík po vytažení hned krájet zubní nití (nebo jinym tenkym špagátem), pokud ho nehodláte hned krájet, tak ho celej pobodejte špejlí (už nevim přesně proč, ale myslim, že nesplaskne nebo co a vůbec mu to prospěje).

Knedlík se v omáčce nerozpouští na kašičku jako kupovaný, má chuť a neni třeba jich nakládat 8 a neni po něm těžko.

PS: knedlik nabude, takže ho hoďte do většího hrnce, aby se Vám tam nevzpříčil.


Budu rád za zpětnou vazbu pokud ten recept někdo vyzkouší. dávám záruku, že ani jedno nezklame a je to na uvaření sakra jednoduchý.
shelle Shelle - Good Service 15.10.2011 13:23  19773
carbonaraJak je teda delate / se maji delat? Ital ma tyhle.

A davate jen parmezan nebo jen peccorino (at uz se to pise jakkoli) nebo oba?

Na tom Italove receptu me dost znervoznuje, ze ty zloutky jsou syrove, jestli to spravne chapu :(
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.10.2011 13:06  19772
víš, ono na mateřské občas se občas i normální ženské stane, že si vykojí mozek (ne, že bych pro to měla pochopení...)
ullicnik ullicnik 13.10.2011 09:56  19771
Žádná normální ženská tam dobrovolně neleze a tudíž u ní zákazů netřeba :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 13.10.2011 09:11  19770
Tam by měla každá normální ženská mít zablokovanej přístup. To je hrůzinec.
ullicnik ullicnik 13.10.2011 07:44  19769
On je vůbec zážitek na zbytek celýho dne projet celej ten web...
ullicnik ullicnik 13.10.2011 07:08  19768
:-O
dr_film Dr_film - last.fm 12.10.2011 20:43  19767
The best of Mimibazar
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.10.2011 17:15  19766
juuu ted byl v Prostreno kamenny obchudek Koreni od Antonina... hmmm...
cova 12.10.2011 10:37  19765
Scalexova bůčková směsPodle ingredienci usuzuji, že to bude chutnat jako rozblemcaný "moravský vrabec". To není výtka, pečené maso s chlebem mám rád, jednohubky k pivu s cibulí a okurkou si dokážu docela dobře představit... :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.10.2011 21:06  19764
phanny [19763]: Mas na nej nejakej special domaci recept?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2011 21:04  19763
celestýnské nudle já nerad, zato zbožňuju šunkovej svítek s hráškem.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.10.2011 21:02  19762
A udelala jsem do nej domaci celestynske nudle, mnam.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt